Novi Beograd

0
5/5 - (9 votes)

Novi Beograd

Gradsko naselje, koje je nastalo posle II svetskog rata, a kome je upravo zbog ove činjenice možda bilo i predodređeno  da preraste u izuzetno moderan i urban deo grada. Izlazi na dve reke, a najatraktivniji izleti koji se mogu organizovati na Novom Beogradu su upravo  na Dunavu ili Savi. Naše dve najveće reke Beograda su trenutno jedan od najjačih aduta Novog Beograda u pogledu turističke ponude, izletišta Beograda, sporta, rekreacije i zabave. Na Novom Beogradu postoji veći broj uređenih gradskih parkova, biciklističkih staza, šetališta na obalama i sportskih i objekata kulture, gde se može provesti lep dan ili deo dana. Dunav, kao i reka Sava imaju razvijen nautički, ali i ribolovni turizam, gde kao i na Galovici ima dosta ribolovaca, pa se na rekama, šetalištima, u parkovima ili Adi Međici, može organizovati, uz zabavu, prijatelje i porodicu, lep i prijatan izlet. Urbano naselje na kome se planski gradilo i na kome ima mnogo prostora za šetnje, vožnju bicikala i odmor na obalama reka.

Istovremeno, muzeji, bioskopi ili galerije upotpunjuju ponudu, tako da, zajedno sa velikim brojem interesantnih splavova, kafana ali i objekata za smeštaj gostiju, imate dovoljno izbora da, uz malo mašte, zabavite drage osobe i provedete sa njima lep dan ili mini odmor. Kafići i restorani su brojni, na otvorenom ili zatvorenom, u šoping ili zabavnim centrima,što sve utiče da ova opština uspe da preseli sve bitne sadržaje, poput poslovnih,finansijskih, kulturnih, trgovinskih i turističkih iz centra na svoju teritoriju.

Splavovi, kao jedna od posebnih turističkih atrakcija za strance su najbrojniji upravo na obalama Save na novobeogradskoj strani, a ukoliko im priključimo kafiće i kafane dobijamo jednu prepoznatljivu mešavinu noćnog života koja Beograd izdvaja od drugih gradova regiona. Poznato je da se u gradovima Evrope, pogotovu u radnim danima, sve zatvoreno već u ranijim večernjim satima, dok Beograd živi i noću pa je često sve krcato do ranih jutarnjih časova. Smeštaj na Novom Beograd možete lako naći pošto ga ima na svakom koraku, od apartmana na dan, preko stanova i soba do hostela i hotela, tako da je odmor za dvoje u ovoj varijanti idealan. Ukoliko tokom dana želite da se zabavite tu su brojne kuglane, streljane, mesta za paint ball, bilijar sale, šoping centri sa igraonicama za decu i odrasle, bioskopi, ali i jako puno mesta za šoping. Ne treba zaboraviti ni veliki Park kod ušća koji će imati 7 celina, gondolu, kao i Staro sajmište, Kineski kulturni centar koji uokviruju ponudu novog Beograda.

Često se organizuju manifestacije za porodice kao što su Porodični vikend,manifestacije oko novogodišnjih i božinih praznika, događaju u okviru Dečje nedelje, a tu su i sportske manifestacije i turniri.

Sledeća mesta se posebno izdvajaju za posetu: