Restoran Bela reka

0
5/5 - (9 votes)

Restoran Bela reka

Beograd je veliki grad u kome je oduvek postojala gastronomska kultura i tradicija. Potreba i želja za provođenjem kvalitetnog vremena sa porodicom, prijateljima i kolegama u atraktivnim ambijentima  stalno je izražena. Bilo da je u pitanju radni dan u Beogradu kada sa kolegama ili poslovnim partnerima želite da se vidite na poslovnom ručku ili vikend u Beogradu koji je obično rezervisan za zabavu i slobodno vreme sa porodicom i prijateljima, potrebno je pronaći restoran sa dobrom reputacijom, kvalitetnom hranom i maštovitim timom koji je spreman da eksperimentiše i stvara kreacije sa novim ukusima i mirisima. Jedan restoran se posebno istakao u poslednje vreme, ima zanimljivu priču o nastanku koja ima nastavak u vidu poznatog ugostiteljskog objekta koji se nalazi na Novom Beogradu.

Restoran je ime dobio po mestu Bela reka koje se nalazi na prelepim padinama Homoljskih planina, a na kome se nalazi imanje i farma od koga je potekla cela ideja. Prirodni proizvodi sa farme se dopremaju do restorana Bela reka, a od njih se prave specijaliteti koji se služe ovde. Sem farme sa Homolja, koriste se i proizvodi drugih ozbiljnih proizvođača zdrave hrane širom Srbije. Ulaskom u restoran bićete oduševljeni hrabrim i znalačkim pristupom dizajniranju enterijera koji objedinjuje tradicionalan pristup uz korišćenje materijala kao što su opeka, kamen i drvo i savremen koncept koji se karakteriše upotrebom savremenih tehnika osvetljenja, dizajn prozora i vrata, nameštaja poput lepo obrađenih stolova od najkvalitetnijeg drveta i bogatih fotelja obloženih kvalitetnom kožom. Sve je izatkano detaljima, kao što su jastuci raznih boja i diskretnim zelenilom koje čije mesto je pažljivo odabrano, kako bi atmosfera bila topla, a gosti se osećali vrlo prijatno. Ovakvu kombinaciju tradicije i savremenog prati i jelovnik koji uključuje jela koja su spremali naši preci, sa znalačkim prilagođavanjem recepture novim saznanjima iz oblasti gastornomije. Doručak obuhvataju jela kao što su cicvara, popara i kajgane, slede hladna i topla predjela gde se imate pršut sa Homolja, Sjenički sir, pašteta od pačje džigerice sa slatkim od divljih jagoda, pohovana bukovača i zapečene paprike punjene sirom, kajmakom i spanaćem. Od glavnih jela možete probati dimljenu butkicu sa mlincima ili sa kajmakom na rešti, rolovani punjeni pileći batak glaziran na pire krompiru, pačiji batak sa domaćim sirupom od javora na drobljenoj pšenici sa kestenom u medu, file grgeča sa začinskim biljem, blitvom i krompirom, grilovanu pastrmku, filete jadranske orade sa krompirom, maslinama i kaprom kao i mnoge druge specijalitete. Za informaciju koja kuvana jela su aktuelna tog dana na meniju najbolje je da konsultujete konobare. Što se tiče jela sa roštilja izdvajaju se rolovna punjena vešalica, homoljska kobasica punjena kozjim sirom, dimljeni batak, biftek na žaru, ćevapi, pljeskavice, a preporuka iz restorana su i pečenja kao što su jagnjetina i prasetina sa ražnja, kao i teletina, jagnjetina i jaretina ispod sača. Kada pogledate kartu pića i vidite izuzetnu kolekciju crnih, belih i dezertnih vina, rozea, najkvalitetnije rakije naših najboljih destilerija, kao i zanatska i industrijska piva videćete zašto restoran Bela reka ima najtoplije preporuke i razloge zbog kojih već dugo spada u kategoriju najbolji restorani u Beogradu. Ukoliko želite savet koja piće idu najbolje uz izabrani specijalitet slobodno se obratite ljubaznom i obučenom osoblju koje će vam pomoći oko izbora koji vam najviše prija. Da bi ugođaj bio potpun ovde se često čuju najkvalitetnije i napopularnije pesme i kompozicije poznatih muzičkih orkestara, a izlazak i odlična zabava u Beogradu je ovde sigurna.

Restoran poseduje privatni parking za goste restorana, a za rezervacije mesta, dodatne informacije, više fotografija možete posetiti zvaničan sajt restorana Bela reka, a aktuelna dešavanja i objave možete pratiti na Facebook i Instagram profilu.