Uvod

0

U Beogradu, jednom od najautentičnijih i najstarijih gradova u Evropi, na površini od preko 8000 kvadratnih kilometara, mogu se pronaći mnoga mesta za izlet, odmor i relaksaciju, kulturu, avanturu, nova i drugačija iskustva. Na različitim lokacijama, možete se zabaviti, odmoriti, razgledati, uživati u prirodi i zadovoljiti svoj avanturistički duh. Postoji veliki broj gradskih destinacija na kojima možete napraviti kratke izlete ili organizovati vikend odmor. Bez obzira da li tražite romantično mesto za vreme sa voljenom osobom i odmor za dvoje, dinamičnu lokaciju za piknik sa decom ili tiho mesto za odmor, na sajtu  možete pronaći veliki broj gradskih i izletišta u okolini Beograda koje smo postavili sa  ciljem da  lako otkrijete nova i uzbudljiva mesta.

Pored svega, postoje mesta na kojima možete pronaći svoj duhovni mir, lokacije na kojima možete saznati više o prošlosti, kao i legende o misterioznim i neobjašnjivim fenomenima koji se vezuju za glavni grad. U delu sajta posvećenom istoriji i kulturi biće opisani najznačajnije stare kuće, spomenici, kulturno-istorijske i ambijentalne celine u Beogradu, a deo sajta biće posvećen ugostiteljstvu, gde će se naći zanimljivi restorani, kafići i smeštaj u centru, ali i u blizini beogradskih izletišta po obodu grada.

Kako bi pokazali koliko može biti zanimljiv odmor ili vikend u Beogradu, aktuelne manifestacije, događaji i organizovani izleti će biti  posebno predstavljeni i najavljeni. Sva masta i manifestacije koje se dešavaju tokom godine govore o tome koliko Beogradu ima bogatu turističku ponudu.

Izletišta se nalaze na teritorijama 17 gradskih opština, a pretraga se može vršiti i po oblasti kojoj pripadaju.