Turizam u Beogradu

0
5/5 - (6 votes)

Turizam u Beogradu

U Beogradu, jednom od najautentičnijih i najstarijih gradova u Evropi, na površini od preko 8000 kvadratnih kilometara, mogu se pronaći mnoga mesta za izlet, odmor i relaksaciju, kulturu, avanturu, nova i drugačija iskustva. Na različitim lokacijama, možete se zabaviti, odmoriti, razgledati, uživati u prirodi i zadovoljiti svoj avanturistički duh. Turizam u Beogradu ima veliki potencijal. Veliki broj gradskih destinacija na kojima možete napraviti kratke izlete ili organizovati vikend odmor pokazuju ovu snagu. Tražite romantično mesto za vreme sa voljenom osobom i odmor za dvoje? Možda dinamičnu lokaciju za piknik sa decom ili tiho mesto za odmor? Na sajtu  možete pronaći veliki broj gradskih i izletišta u okolini Beograda koje smo postavili sa  ciljem da  lako otkrijete nova i uzbudljiva mesta.

Pored svega, postoje mesta na kojima možete pronaći svoj duhovni mir. Tu su lokacije na kojima možete saznati više o istoriji, prošlosti i važnim ličnostima koje su povezane sa Beogradom, Možete pronaći i legende o misterioznim i neobjašnjivim fenomenima koji se vezuju za glavni grad. U delu sajta posvećenom istoriji i kulturi biće opisani najznačajnije stare kuće, spomenici, kulturno-istorijske i ambijentalne celine u Beogradu. Takođe, deo sajta biće posvećen ugostiteljstvu, gde će se naći zanimljivi restorani, čuvene kafane, poznati kafići i popularni splavovi. Tu je pregled koji obuhvata smeštaj u centru, ali i u blizini beogradskih izletišta po obodu grada.

Kako bi pokazali koliko može biti zanimljiv odmor ili vikend u Beogradu odvojili smo posebnu sekciju. Ovde će biti prikazane aktuelne manifestacije i događaji. Organizovani izleti će biti  posebno predstavljeni i najavljeni. Sva masta i manifestacije koje se dešavaju tokom godine govore o tome koliko Beogradu ima bogatu turističku ponudu.

Izletišta se nalaze na teritorijama 17 gradskih opština, a pretraga se može vršiti i po oblasti kojoj pripadaju.