Ušće šoping centar

0
Oceni članak

Iako je Beograd oduvek bio veliki glavni grad u koji su turisti iz zemlje i inostranstva uglavnom svraćali zbog čuvenog noćnog provoda, videli kulturno-istorijske spomenike i obišli znamenitosti grada, dugo je bilo nezamislivo da se dolazak koristi kako bi se masovno išlo u šoping. Uglavnom se sve svodilo na kupovinu suvenira i poneku sitnicu koja se svidi gostima. Ali, situacija se menjala, oblasti finansija i turizam u Beogradu su jačali, pa su širom grada počeli da se otvaraju šoping centri i retail parkovi, tako da danas postoji veliki broj šopng molova na raspolaganju svima. I zaista, ono što mnogi sugrađani, ali i znatan broj turista koji dolaze iz Srbije, regiona, ali i šire sve češće koriste prilikom dolaska počinje da bude šoping u Beogradu.

Možda zbog činjenice da je jedan od prvih koji je otvoren, njegovog odličnog položaja ili nečeg trećeg, ali jedno od omiljenih mesta u koji svi često i rado svraćaju je Ušće šoping centar. Nalazi se na atraktivnoj lokaciji na Novom Beogradu koju okružuju široki gradski bulevari, odlično je povezan sa starim jezgrom grada i Zemunom. Okružuje ga ogroman park Ušće, a tu je i reka Sava pa se ova oblast često koristi za šetnju, zabavu, sport, uživanje u zelenilu i mini odmor u Beogradu. Sam šoping centar ima prizemlje i dva sprata u kome se nalaze brojne prodavnice i velika zastupljenost najpoznatijih brendova. Pod je u svetloj boji sa diskretnim zelenilom i sve deluje uredno i čisto što daje posednu privlačnost centru, pa šetnja i kupovina često prijaju pošto se obavljaju bez žurbe. Radnje imaju  kvalitetnu odeću i obuću, prateći akscesoar, a postoje i prodavnice nakita, ručnih satova, zlatare, optičarske radnje. Toliki je izbor da se može desiti da promenite lični imidž i stil oblačenja. Na više mesta se nude usluge manikira, pedikira, frizera i pordavnice sa šminkom gde pripadnice nežnijeg pola rado svraćaju. Tu je i nekoliko velikih prodavnica sa raznom sportskom opremom, kao i nekoliko lanaca koji nude belu tehniku, računare, televizore i sličnu elektronsku robu. Da bi svi bili zadovoljni postoje i velike prodavnice igračaka za decu u koje često trkom ulaze najmlađi. Po celom centru se nalaze menjačnice, banke, kiosci, knjižare, a na najnižem nivou se nalazi veliki hipermarket, kako biste mogli sve da završite na jednom mestu. Na svakom spratu postoje kafići u kojima brojni posetioci odmaraju i ćaskaju dok ispijaju tople napitke i uživaju uraznim pićima, dok se na poslednjem spratu se nalaze brojni restorani. Ovde postoji zajednički veliki izdvojeni deo za ručavanje, u kome ima dovoljno mesta za sve, a stolovi su organizovani odlično pa postoje stolovi za dvoje, više ljudi ili veliki stolovi i lučni šankovi gde mogu zajedno biti veće grupe. Na poslednjem nivou gde su restorani postoji i Cineplexx bioskop sa 11 bioskopskih sala u kojima se redovno emituju poslednji filmski hitovi, a prilikom kupovine karata nezaobilazna je i kupovina naćosa, kokica i sličnih grickalica, vode i sokova kako bi posetioci mogli da duže vreme provedu komotno u udobnim foteljama uživajući u filmskoj magiji.

Tokom cele godine se u Ušću organizuju i razne manifestacije, što dodatno doprinosi atraktivnosti celog šoping centra, a na dva nivoa ispod zemlje postoji ogroman parking. Za više informacija o Ušće šoping centru posetite zvaničan web sajt, a objave i informacije o najnovijim akcijama možete pratiti na Facebook i Instagram profilima, kao i na YouTube kanalu.