Sportski centri

0
5/5 - (2 votes)

Sportski centri u Beogradu

O sportskim centrima se najviše vodilo računa 70-tih i 80-ih godina XX veka, kada je bilo popularno masovno odlaženje na otvorene i zatvorene olimpijske bazene sa pratećim sadržajima. U današnje vreme popularnost sportskih centara je opala, zbog uređenja drugih sadržaja u gradu, kao što su besplatna kupališta na rekama i atraktivnih sportskih parkova, ali su i dalje vrlo posećena. Grade se novi objekti i sadržaji po obodu grada, a stari se obnavljaju i preuređuju u skladu sa novim trendovima. Kapaciteti olimpijskih bazena su uglavnom popunjeni, a razvijaju se i prateći objekti i sadržaji u sportskim centrima, kao trim staze, relax centri, teretane, sale, stolovi za stoni tenis ili bilijar, kafići i restorani, tako da naš odmor za vikend bude vrlo zanimljiv, pošto se svačiji ukus može zadovoljiti.

Prepustite se uživanju na ležaljkama pošto sad svi bazeni imaju ih u ponudi, opuštajućem razgovoru, društvenim igrama, čitanju knjige, bez obzira da li je u pitanju sunčanje na otvorenim bazenima tokom leta ili relaksiranje na zatvorenim bazenim tokom cele godine. Ovakva atmosfera vas može podsetiti na najlepše dane detinjstva i omogućiti nezaboravne trenutke druženja sa porodicom i prijateljima. Spuštanje niz tobogane, plivanje i igre u vodi su sastavni deo svakog izleta na bazenima. Dodatan ugođaj može činiti masaža ili kozmetički tretmani, koju možete sebi obezbediti na većini sportskih kompleksa koji su i namenski građeni da se posetioci u miru i prijatnom ambijentu potpuno zaborave na svakodnevne obaveze. Bazeni za vežbanje ili sa školama plivanja za decu, takođe, su idealan način da se provede popodne ili vikend van kuće, uživajući u zdravijem i aktivnijem životu, ali ujedno i odličan način da budete u formi. Dosta rekreacije i aktivnosti u vodi su preporučljive, jer pružaju korist vežbanja na otvorenom prostoru, uz dodatni otpor prilikom pravljenja pokreta delova tela okruženih vodom.

Ukoliko vam ostane dovoljno snage ili niste ljubitelj aktivnosti u vodi, u većini sportskih centara postoje staze za trčanje i šetnju, kao i sprave za vežbanje, koje su uglavnom na otvorenom i mogu se koristiti tokom cele godine, po svim vremenskim uslovima, a koje možete besplatno koristiti. Sportski centar, u većini slučajeva, podrazumeva prostor oko sportskih terena i stolove za piknik, pa se po lepom vremenu može jako lep izlet.  Ako ste više za mirno mesto za spa vikend ili vežbanje u zatvorenom i uz nadzor stučnog lica, a ne smeta vam da izdvojite neki dinar za članarinu, svideće vam se atmosfera i oprema teretana, sauna, fitness sala, koje su specijalno dizajnirane da pruže najbolje uslove za vežbu i fitness.

Za grupne sportove koji podrazumevaju više učesnika, na otvorenom možete koristiti terene za tenis, odbojku, fudbal, basket, dok u zatvorenom prostoru, možete koristiti sale za fudbal, košarku, rukomet, odbojku, prostorije za bililjar, pikado, kuglanje, stoni tenis. Pre nego krenete, setite se fer-pleja i ideju da sport treba da bude zabavan za učesnike i gledaoce, i da ne sme da bude štetan ni za jedno živo biće.

Najpoznatiji centri su: