Sportski centar Novi Beograd

0
Oceni članak

Mesta za sport i rekreaciju u Beogradu kada je lepo vreme ima mnogo. Ovo se naročito odnosi na staze za šetnju i vožnju, sportske terene za različite sportove, teretane, a tu su i novoizgrađeni fitness centri u Beogradu na otvorenom, ali i mogućnost vežbanje sportova na vodi. Izbora ima zaista mnogo, ali kada je vreme hladnije, kada su napolju kiša ili sneg, prostori na kojima se naši sugrađani mogu baviti sportom i rekreacijom se drastično smanjuje. Jedan od najzanačajniji objekata u gradu koji promoviše zdrav život i sport u Beogradu je sportski centar “Novi Beograd”. Njegova prednost je što, sem velike ponude sportskih terena na otvorenom, ima i dobar izbor dvorana, sala i bazena za sportiste i rekreativce u zatvorenom prostoru koji se greje. U obe varijante svakako su najatraktivniji i najposećeniji bazeni u Beogradu koje poseduje. Sportski centar se sastoji od dva objekta od kojih je jedan Sportsko-rekreativni centar ”11. april” a drugi Hala sportova „Ranko Žeravica“. Oba objekta su tokom cele godine na raspolaganju posetiocima.

U SRC „11.april“ najzanimljivije je u letnjem periodu, pogotovu po lepim danima, kada se ljudi okupljaju na otvorenim bazenima, ali možete i da odigrate neku partiju tenisa ili uživate u odbojci na pesku. Najviše posetilaca ipak ima na bazenima gde provode prijatno vreme rashlađujući se u nekom od tri bazena na otvorenom i gde se mogu osvežiti sve generacije, pa je podjednako interesantno otići na bazen sa porodicom ili sa prijateljima. Oko bazena nalaze se dva ugostiteljska objekta, tuševi, garderoba i toaleti, pa svojom ponudom u vrelim letnjim danima postaje potrebna alternativa popularnim otvorenim gradskim kupalištima, poput Ade Ciganlije, ali i drugim beogradskim adama, rekama i jezerima koji poseduju plaže. Ako više volite da odigrate partiju tenisa, u blizini se nalaze tri teniska terena Akademije Tipsarević, a treba napomenuti da su oni u zimskom periodu prekriveni balonom, pa su zapravo na raspolaganju ljubiteljima tenisa tokom cele godine.

U zimskom periodu najposećeniji su zatvoreni bazeni, mala sala, sala sa stolovima za stoni tenis, popularna je streljana, fitness klubovi Beograda ovde imaju svog predstavnika, a posećene je i relaks centar. Zatvoreni bazeni tri bazena različitih dubina, pa je ovde moguće uživanje i rekreacija cele porodice, uključujući i malu decu pošto postoji i bazen male dubine. Ovde je rekreativno plivanje moguće samo u određenim terminima koje možete pogledati na sledećem linku, pošto se termini iznajmljuju i sportskim klubovima, a često se na zatvorenim bazenima organizuju i sportski događaji. Skoro je urađena rekonstrukcija kabina za presvlačenje, pa su posetiocima na raspolaganju najsavremenije kasete za odlaganje ličnih stvari, tuševi sa toplom vodom, toaleti i prostor gde sopstvenim fenom možete osušiti kosu. Mala sala koja se može koristiti za fudbal, košarku ili odbojku, a tu je i klimatizovana sala sa 4 stola za stoni tenis za partiju sa drugarima, a postoji mogućnost iznajmljivanja profesionalnog trenera Akademije Kocić. U okviru SC „Novi Beograd“ postoji i streljana sa dve pucaone koju drži streljački klub „Trofej“ u kojima se možete oprobati u gađanju fiksiranih i pokretnih meta. Usluge koje fitness centar pruža uključuju razne programe, koriste uglavnom pripadnice lepšeg pola, a najatraktivniji su aerobik, pilates i akvabik.  Često se koristi i relaks centar koji poseduje saunu, jacuzzi, tepidarijum (topla klupa), tuševe, svlačionice i ormariće za odlaganje stvari.

Pored svega ovde postoji i savremeni sportsko-edukativni centar koji ima 4 savremeno opremljene učionice od kojih se prve dve mogu koristiti za različite namene,  treća ima projektor, mikrofone i binu, pa se ovde mogu organizovati umetničke radionice, prezentacije i projekcije, a poslednja je opremljena sa 15 računara i Internetom. Kada se sve uzme u obzir izbora za svakoga ima na pretek, bez obzira na toplo ili hladno vreme, a treba reći da sportski centar ima i veliki parking tako da možete doći sopstvenim prevozom.

Hala sportova „Ranko Žeravica“, za razliku od SRC “11.april”, nema bazene, a najposećenija je velika dvorana sa kapacitetom od 5.000 sedišta u kojoj se često organizuju razna sportska takmičenja, ali i koncerti. Sem velike dvorane, posetioci mogu koristiti dve sale koje su univerzalnog karaktera, kao i sve popularniju teretanu i stolove za stoni tenis.