Manifestacije

0
Oceni članak

Manifestacije u Beogradu

Beogradski izlet je sajt napravljen da bi ste imali ideje za što bolji provod u prirodi u vašem slobodnom vremenu. Pored mnogobrojnih mesta za izlet koje smo predstavili, tokom godine u gradu se organizuje i veliki broj manifestacija koje imaju za cilj da se posetioci zabave, uživaju u veseloj atmosferi i prepuste jedinstvenim doživljajima. Nekada su vezane za praznike, godišnja doba, ali se organizuju i raznim drugim povodima i sa različitim sadržajima.

Događaji u Beogradu i manifestacije kao što su Belgrade Beer Fest, Noć Muzeja, Beogradski maraton, Karneval brodova i druge, predstavljaju izuzetno atraktivne i posećene manifestacije u Srbiji kojim turizam Beograda doprinosi i razvija turizam u  Srbiji.

Mi ćemo vam predlagati razne karnevale, festivale, smotre, svečanosti u Beogradu, na kojima smo svi jednaki, bez obzira na status, na kojima nam se pruža prilika da ne brojimo kalorije, i na kojima nećemo brinuti za čašicu više, ali ni tu nećemo preterivati, jer manifestacije imaju i kulturno-društveni značaj i promovišu destinacije, prirodne resurse, tradiciju, lokalnu kulturu, ali se predstavlja i  kultura Beograda.

Ukratko, beogradske manifestacije su raznovrsne i predstavljaju Srbiju u malom. Mesta na kojima se održavaju su puna pozitivne energije, ima dosta pesme i igre, a vrlo su raznovrsni pa možete posetiti dešavanja kao što su sportski događaji, svečanosti posvećene piću i hrani, etno, ali i manifestacije posvećene predstavljanju stanih kultura ili su značajni događaji povod.

Trenutno aktuelni događaji i manifestacije su:

Beogradski festival igre      16.03. – 12.04.2022.

DŽipijada “Baroševac 2022”            09.04.2022.