Kafana Džakarta

0

Odlična zabava u Beogradu koju pružaju neki beogradski restorani je oduvek bila vrlo tražena, pa su mesta na kojima je potvrđena uvek pronalazila način da njihov dobar glas dođe do gostiju. Impresivan izlazak, predah i odmor u Beogradu od napornih obaveza su uvek bili na najvišem mestu prioriteta građana Srbije, pa ne treba da čudi što su mnogi najbolji restorani u Beogradu primorani da traže rezervaciju slobodnih mesta kako bi mogli da izađu u susret svima i ugoste ih na najbolji način.

Jedno od mesta u kojima se uvek traži mesto više je poznata kafana Džakarta, ili kako se nekada zvala Tošin bunar. Ima odličnu poziciju pošto se nalazi na Novom Beogradu preko puta Studentskog doma i ispod sportskog centra „Novi Beograd“ na adresi Studentska 1. Ovo je mesto sa tradicijom dugom preko dva veka, a staro ime je dobila po poznatom bunar sa đermom koji se nalazio na ulasku u objekat. Pripada lancu restorana i prestižnoj srpskoj kompaniji za ugostiteljstvo i turizam “Višnjica”. Ono što najpoznatiji stari restorani Beograda uvek imaju su karakteristične velike i prostrane bašte u hladu, pa se gosti uvek prijatno osećaju bez obzira na deo dana ili noći. Tako je i sa Džakartom koja ima velike i guste krošnje drveća iznad bašte koju dodatno štite i suncobrani, tako da je ovde uživanje u jelu i piću po lepim toplim danima u ovom ambijentu pravi užitak. Nemojte da vas zbuni to što Džakartu mnogi svrstavaju i u poznate beogradske pivnice pošto se ovde tokom vrelih dana uglavnom ispija ovo piće u  veselom društvu, a neki od jela koja se služe obuhvataju kobasice pivarske barene, dimljene butkice barene u kupusu, rebra dimljena na žaru, Pivarske mućkalice su uobičajena za pivnice širom sveta. U unutrašnjosti se nalaze dve sale koje su tokom hladnijih dana uvek pune zadovoljnih posetilaca. Jelovnik je zaista izvrstan i pun specijaliteta kojima ćete teško odoleti, a kreće od hladnih predjela kao što su pihtije, njeguški pršut sa paprikama punjenim sirom. Slede ukusne supe, čorbe i topla predjela pre jela po porudžbini kao što su Natur, Bečke, Karađorđeve šnicle ili Medaljoni na užički način ili jela sa roštilja kao što su ražnjići, vešalice, Leskovačka mućkalica, kobasice, slanina, ćevapi, pljeskavice i druga poznata jela. U ponudi su i gotova, kuvana domaća jela,a riba i posni obroci. Karta pića obuhvata odlična vina i domaće rakije, veliki izbor piva i žestokog pića, kao i bezalkoholne i tople napitke, tako da smo potpuno sigurni da će vam poseta ovom fenomenalnom mestu svideti i da ćete se vrlo brzo vratiti ponovo. Treba spomenuti da Džakarta spada u čuvene kafane u Beogradu sa živom muzikom, pa se na vreme spremite da uz zvuke starogradskih muzičkih hitova uz harmoniku i tamburice dočekate noć.

Kafana Džakarta ima svoj parking koji je besplatan za goste, a informacije o mogućnosti rezervacije, kontakt podaci i više fotografija možete pogledati na zvaničnom web sajtu, Instagram ili Facebook nalogu.