Kafići i barovi Beograda

0
5/5 - (7 votes)

Kafići i barovi u Beogradu

Najpopularnija mesta za jutarnju kafu, sastanke i izlaske u Beogradu. Najlepši kafići Beograda imaju bašte ili terase u kojima se po lepom vremenu može uživati, često na trotoarima prometnih bulevara i platoima trgova. Stolovi i stolice lepih dezena natkriveni suncobranima i okruženi žardinjerama sa cvećem i ukrasnim biljem su prava mesta za kratkotrajni odmor. Ima ih dosta koji svojim izgledom i atraktivnim dizajnom predstavljaju prave male dragulje glavnih ulica i bulevara. Kafići, njihov ambijent i arhitektura imaju samo jedan cilj – da usreće gosta.

Popiti kafu i pročitati novine ujutro predstavlja uobičajeni ritual kao i u većini evropskih metropola.  Tradicionalan način druženja  Beograđana kojeg se nisu odrekli ni u najtežim vremenima. Kafenisanje tokom dana i večeri je već dugo stil savremenog života,  pa je odavno više od običnog ispijanja kafe. Kafići Beograda su nam postali druga kuća, a društvo iz kafića druga porodica. Posle posla svratiti u određeni kafić gde vas znaju i gde vas čekaju kolege i prijatelji sa posla predstavlja jedan od najlepših delova dana. Sa voljenim osobama iznenada otiđite na piće i odmorite se od svakodnevnih obaveza i zaboraviti stresne situacije.

Uz zvuke aktuelnih pesama, ali i starih hitova koji prave podlogu za priču sa poznanicima, vreme prolazi brže. Proverite zašto su naši kafići poznati u celom svetu, ali i kako se dan pretvara u živu noć uz brze ritmove. Posebno su zanimljive muzičke večeri u kojima izbor muzike se prepušta disk džokejima i bendovima na nastupima uživo. U dobrom društvu, čak iako ne poznajete većinu gostiju, zapevajte karaoke. Fotografija koja ovekovečava ovakav noćni provod će vam verovatno dugo mamiti osmeh na lice. Ovakva nova iskustva će vas usrećiti i ostati u sećanju dugo.

Kafići u Beogradu služe pripremljenu kafu, čaj i slične tople napitke, mada je neretko u ponudi i alkoholna pića ili neobavezno jelo. Najtraženiji su pivo, vino, ali i kokteli, a po hladnijem vremenu kuvana rakija ili vino. Sa kulturne tačke gledišta kafići uglavnom služe kao mesta za okupljanje, priču, pisanje, čitanje, zabavu, ubijanje vremena i mini odmor, samostalno ili u malim grupama,aali i za sklapanje poslova ili pauzu.

Turizam u Beogradu je mnogo bogatiji uz obilazak najpopularnijih kafića u kojima se može osetiti pravi duh grada, ali i noćni život Beograda. A pošto i posle izleta po Beogradu u i okolini, jedan od uobičajenih načina odmaranja jeste poseta obližnjim kafićima i opuštanje uz piće ili kafu, nabrojaćemo neke od kafića oko beogradskih izletišta u prigradskim opštinama, ali tu su popularni kafići u centru: