Ciglana – Klub ljubitelja teške industrije

0
5/5 - (8 votes)

Kada poželite da posetite neko zaista posebno i neobično mesto u gradu koje će vas iznenaditi, predlažemo da obiđete staru ciglanu između naselja Višnjička banja i Karaburma, koje se nalazi na teritoriji opštine Palilula. Ciglana – Klub ljubitelja teške industrije je novi umetnički prostor u gradu koji su osmislio čuveni skulpturista Viktor Kiš sa svojim prijateljima. Prostor starog jugoslovenskog privrednog giganta Trudbenik su kombinacijom kreativnosti, maštovitosti i istrajnosti oplemenili umetničkim delima i preuredili u jedan privlačan kompleks koji mnogi posetioci rado obilaze.

Sem galerije na otvorenom, gde su izložena umetnička dela od industrijskih materijala, ovde imate u betonskoj građevini i galerijski prostor u kome možete pogledati interesantna umetnička dela čime je jedan napušteni industrijski pogon pretvoren u mesto gde vlada alternativna kultura Beograda. Prelepi murali i grafiti su fascinantni, a prostor ciglane ima i bar u kome možete u jednom opuštenom okruženju svratiti na piće i prepustiti se uživanju u jednom specifičnom ambijentu. U Ciglani se vodi računa i o kvalitetnoj muzici i širokom dijapazonu muzičkih žanrova. To potvrđuju i česti koncerti i svirke koji idu od romske, preko čestih džez večeri do elektronske muzike. Ovde se jednom godišnje organizuje i festival Dev9t koji čini bogat muzički program, ali i veliki broj radionica koji su organizovani po favelama – kreativnim zonama.

U svakom slučaju ovde ćete naći dosta zabave, a izlazak i dobar provod su zagarantovani. Za više informacija posetite Facebook stranicu Ciglane – Kluba ljubitelja teške industrije.