Caffe Bar Crveni Petao

0
5/5 - (7 votes)

Caffe Bar Crveni Petao

Pretvaranjem centra u veliku pešačku zonu otvaraju se nove mogućnosti za uživanje u prlepim mestima kojih je staro jezgro grada puno. Šetajući se možete videti poznate ambijentalne celine i koji se važni spomenici nalaze oko vas, možete uživati i u zadovoljstvu koje šoping u Beogradu pruža, a tu su brojni   kafići u centru grada, koji su važni za druženje, zabavu i noćni život Beograda. Na Topličinom vencu, bluzu obnovljenog parka Vojvode Vuka, a između ulica Gračaničke i Cara Lazara nalazi se lepi plato gde stoji čuvena česma kod “Crvenog petla”.

Na ovom platou više decenija se nalazi istoimeni kafe bar u  čijoj bašti, koja se nalazi u hladu krošnji drveća, je oduvek je bilo prijatno sedeti,  ispijati svoju kafu ili piće, voditi neobavezne razgovore, pročitati novine i posmatrati prolaznike. Kada su u pitanju kafići Beograd koji su još od zlatnih osamdesetih bili sinonim za dobru zabavu, provod i izlazak, a održali su se do danas, jedan od retkih beogradskih ugostiteljskih ikona koja je opstala je Crveni petao. Otprilike u isto vreme sa renoviranjem platoa, došlo je do renoviranja i kafe bara Crveni petao, tako da se sada ceo prostor sa ovim poznatim kafićem nalazi u malo izmenjenom izdanju, ali potpuno prilagođenom novoj nameni i okruženju. Uvek puna bašta je i dalje zadržala svoj šarm, ali je proširenim platoom koji je sad potpuno dostupan pešacima dodatno dobila na značaju. Unutra se nalazi i vrlo upečatljiv crni šank sa prelepim zlatnim detaljima i osvetljenjem koje se spuštta sa tavanice. Unutrašnjost je potpuno redizajnirana, a dominiraju zlatni elementi, mermer upotpunjeni detaljima crne i bele boje koji kafiću daju na glamuru, transformišući ga u ekskluzivan prostor za ispijanje kvalitetnih vrsta kafa i vrhunskih pića, naročito vina. Lep ambijent oplemenjuje i diskretno zelenilo i raznobojni cvetni aranžmani, koji posetiocima omogućavaju da provedu kvalitetno vreme u savršenom okruženju. U večernjim satima je naročito naglasak na provodu i dobroj muzici u kojoj su česti live DJ performansi, a dominiraju House i Disco, tako da je uz dobro piće i hranu, društvo  zabava u Beogradu sigurna.

Bar Crveni pevac je za svaku preporuku, a više o ovom fenomenalnom mestu možete videti na Facebook i Instagram stranici.