Pivnica Realist

0
5/5 - (9 votes)

Pivnica Realist

Mnogi od nas su u stalnoj potrazi za mestima na kojima ćemo se osećati prijatno. Često su barovi ili pivnice gde ćemo moći da svratimo i opustimo se sa prijateljima ili porodicom. Nije lako naći lokacije gde se odmah može osetiti da „imaju dušu“. Ali to ne znači da ih nema. Sve navedeno smo uspeli da pronađemo u jednoj pivnici na Paliluli i zaista ga preporučujemo. U pitanju je pivnica Realist koja se nalazi u Dalmatinskoj ulici.

Tokom toplijih dana odmah ćete primetiti na trotoaru natkriven prostor gde možete u hladu sesti i uživati u razgovoru, jelu i piću. Unutrašnjost je prostrana, sa dosta mesta za sedenje, a pažnju privlači centralno postavljen šank sa istaknutim točilicama za pivo.

Ovaj pab ima u svojoj ponudi klasičan meni, ali su ukusi drugačiji. Nije loše zatražiti savet od ljubaznog osoblja koje će svima izaći u susret za preporuku što se pića i jela tiče. Svakako nema greške ukoliko se odlučite za BBQ rebarca, krilca u sosu, kobacice, burgere, dimljene batake ili vešalice. Ukoliko se ipak odlučite za grickalice uz piće možete probati naćose, Onion rings ili grilovani miročki sir.

Primetan je trend da se pabovi i pivnice u Beogradu otvaraju skoro na svakom koraku. Da bi se razlikovali u moru novonastalih, vlasnici su se ipak odlučili da u ponudi imaju veći izbor kvalitetnih piva. Ovde možete birati između više vrsta domaćih zanatskih piva, gde se izdvajaju Kabinet, Tron, Robocraft i druga. Tu su i točeni Budweiser, Erdinger, Guinness, Carlsberg, Lav. Ali imate i flaširana piva poput tamnog Kozela, Tuborg, Budweiser i mnoga druga.

U svakom slučaju ćete uživati u istraživanju različitih ukusa i uklapanju hrane i pića u prijatnoj atmosferi. Kako bi se gosti lepo proveli i izlazak bio potpun, česte su svirke koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Za više fotografija, informacija, kao i kontak podatke možete posetiti sajt, ali i Facebook stranicu pivnice Realist.

Šta posetiti u blizini…

Botanička bašta - raznobojna priroda, odmor u centru grada

Botanička bašta

Poseta Botaničkoj bašti i odmor u prirodi u samom centru grada predstavlja uživanje u svako doba godine. Spomenik prirode, kasnije i spomenik kulture i prava oaza u samom centru Beograda.

Fontane Beograda - park Tasmajdan

Tašmajdan

Pored osvetljenih šetališta i staza park obiluje i lepo uređenim travnatim površinama koje su preko cele godine lepo sređene i obogaćene cvećem i ukrasnim parkovskim žbunovima.

Verski objekti u Beogradu - Evangelistička crkva, Stari grad

Bitef teatar

Evangelistička crkva je izgrađena 1940. godine, a od same izgradnje njen veličanstveni arhitektonski stil i izgled je odmah počeo da skreće pažnju na ovaj objekat i prostor oko njega.