Pivnica Crveni rak

0
4.8/5 - (6 votes)

Pivnica Crveni rak

Često smo posle napornih obaveza ili želje za opuštanjeme u potrazi za nekim prijatnim mestom gde se možemo malo opustiti i uživati u sitnim zadovoljstvima. Bilo da ste redovni posetioci ili ste u potrazi za lokacijom koju niste posetili beogradske pivnice su uvek dobar izbor. Ovoga puta predstavljamo prelepu pivnicu u čijoj neposrednoj blizini se nalazi Zemunski kej i protiče reka Dunav, a koja je značajna i za turizam u Beogradu, pošto se često preporučuje posetiocima koji su u potrazi sa skrivenim draguljima grada.

U pitanju je pivnica Crveni rak koja se nalazi u starom jezgru Zemuna i spada među gradske pivnice sa najdužom tradicijom pošto je već 20 godina na ugostiteljskoj sceni grada. Enterijerom dominira crvena boja po kojoj je i dobila svoje ime. Centralno mesto pivnice zauzima veliki šank sa puno barskih stolica,a na zidovima su  stare slike i satovi. Dodatnu toplinu čini peć u uglu pivnice.

Pored velike ponude piva domaćih i stranih proizvođača u karti pića možete naći i druga alkoholna i bezalkoholna pića. Ono što dodatno doprinosi velikoj popularnosti pivnice Crveni rak su razne svirke koje će vaš izlazak i zabavu produžiti do ranih jutarnjih časova. Uživajte uz rock ‘n roll, pop ili bluz muzici.

Crveni rak se nalazi se na adresi Beogradska 14 u Zemunu, a više informacija i fotografija o ovom odličnoj pivnici možete videti na Facebook i Instagram straniciama.

Šta posetiti u blizini…

Zemunski kej je jedno od najlepših šetališta u Beogradu

Zemunski kej

Ovo je odlično mesto za prijatan odmor u Beogradu, koje posetioci našeg grada rado obilaze. Kej počinje u podnožju brda Gardoš i pruža se nizvodno desnom obalom Dunava u dužini od oko 2,5 kilometara.

Gardoš kula je deo starog jezgra Zemuna.

Gardoš

Iznad reke Dunav i centra Zemuna kao zaštitnik nalazi se brdo Gardoš. Na njegovim obroncima je i kula Sibinjanin Janka, poznata i kao Milenijumska kula ili samo Gardoš kula.

Spomenici kulture u Beogradu - Zemunska pošta

Zemunska pošta

U Zemunu se nalazi reprezentativan objekat koji će vam privući pažnju. U pitanju je zgrada Zgrada Pošte koja je izgrađena davne 1896. godine na mestu gde se nalazio objekat stare pošte iz XVIII veka.