Caffe bar Blaznavac

0
5/5 - (5 votes)

Caffe bar Blaznavac

Barovi i kafići u centru grada se nalaze skoro na svakom mestu, ali su retka mesta koja odudaraju od uobičajenog izgleda i dizajna koji uglavnom kafići imaju. Pa kada poželite da razbijete monotoniju i posetite neko neobično mesto za uživanje sa, opuštenom atmosferom gde ćete moći da napravite pauzu, posetite Dorćol i staro jezgro grada gde se nalazi egzotična kombinacija kafea i galerije. Govorimo o baru Blaznavac koji svojim unikatnim konceptom privlači godinama posetioce. Kafe galerija je dobila naziv po nekadašnjem vlasniku kuće Živojinu Blaznavcu, koji je tokom XIX veka bio general i predsednik vlade.

Ovde možete svratiti na jutarnju kafu, da se osvežite tokom dana ili pak uveče kada se često organizuju atraktivne žurke i dobre svirke. Iako se nalazi u centru Beograda, malo je izolovan i da nije tako poznat bio bi jedno od onih tajanstvenih mesta koje kad biste slučajno pronašli verovatno bi se jako obradovali. Iza ograde, karakteristične za stare kuće ovog kraja se nalazi divna bašta sa opekom i belim kamenjem, koja je okružena zidovima i predmetima živih i vedrih boja. Ovaj divan vrt sa prelepim dekorom rezervisan je uglavnom za tople dane kada je pravi odmor sedeti ovde u hladu, okruženi zelenilom i uživati u svom omiljenom piću, dok osećate kako ovo mesto šalje pozitivnu energiju. Ono što treba naglasiti je da je Blaznavac poznat po fenomenalnim koktelima, a da je vrlo ljubazno osoblje tu da vam pomogne u izboru odgovarajućeg osveženja. Sem koktela, zimi je jako popularni kuvano vino, a gostima se nudi i jedinstveni kolač “Blaznavac”, dok su za svaku preporuku i domaće baklave i tulumbe. Dok u letnju baštu može da stane oko 100 gostiju, u unutrašnji deo može da stane oko 30 posetilaca. Unutra se nalazi krivolinijski šank od opeke okružen barskim stolicama je postavljen centralno, dok je oko njega raspoređen rustični udoban nameštaj za sedenje.

Nalazi se na adresi Kneginje Ljubice 18, a više možete pogledati na Instagram nalogu i Facebook stranici. U okolini se nalaze poznate ambijentalne celine i spomenici, koji pa čitav ovaj kraj je krajnje zanimljiv i intersantan za obilazak, a kafići Beograda u Blaznavcu imaju odličnu lokaciju koja se može preporučiti stanovnicima, ali i turistima koji upoznaju naš grad.