Ski Klub Aleksandar

0
5/5 - (18 votes)

Aleksandar Club Ski Staza

Odmor u prirodi je uvek privlačan i pruža osećaj užitka podjednako po lepim, kišovitim ili snežnim danima. Poznata beogradska izletišta pružaju mogućnost da lepo predahnete i napunite se pozitivnom energijom, a najviše posetilaca imaju ona koja su poznati restorani i kafići Beograda dodatno popularizovala. Upravo takvo mesto je Košutnjak koji ima u svom sastavu jedan prelep kafić i restoran, koji se nalazi u sred ove divne beogradske šume.

Ski klub Aleksandar je po mnogima mesto sa najboljim pogledu u gradu, drugi ga stavljaju u kategoriju najbolji restorani u Beogradu, ali definitivno je jedno od najatraktivnijih mesta za kafu, piće odmor i ručak. Kamena staza vodi od ulaza do jedne od najvećih bašti u gradu, u kojoj se prostrani drveni stolovi nalaze u hladu koji prave suncobrani i krošnje drveća.

Dok osećate kako povetarac struji oko vas, a vi uživate u hrani, piću i fenomenalnom pogledu sasvim sigurno ćete poželeti da se ovde zadržite duže nego što ste planirali.

Ukusnih specijaliteta zaista ima mnogo, od predjela preko jela po porudžbini, ribljih i specijaliteta kuće do poznatih pica. Poslastice i vina iz svih krajeva sveta su nadaleko poznati, pa mnogi svraćaju ovde kako bi u ovom prelepom ambijentu uživali u nekom vrhunskom vinu.

A ako sačekate veče videćete svetlosti grada iz jedne potpuno druge dimenzije koja će vam dugo ostati u sećanju. Ovde i zimi mnogi rado svraćaju na topao čaj i kuvano vino da se ugreju pored kamina. Pošto poseduje i dve ski staze sa žičarama, staze za sankanje i veliko igralište, ovde možete svratiti porodično i opustiti se dok mališani napolju uživaju u zimskim avanturama.

U ski klubu Aleksandar često se organizuju umetničke i kulturne manifestacije, sportski događaji, muzički festivali, promocije i prezentacije, tako da je verovatno da ćete imati uzbudljiv izlazak koji klasični beogradski restorani uglavnom nemaju u ponudi. Mesto preporučujemo za posetu, nalazi se na adresi Kneza Višeslava 17a, a više informacija o ovom lepom kafiću – restoranu možete dobiti na Instagram i Facebook stranicama.

Šta posetiti u blizini…

Jesen u Košutnjaku

Košutnjak

Kada zamislite odmor u prirodi, svakako pomislite na jedno od najposećenijih izletišta u okolini Beograda – Košutnjak. Ime je najverovatnije dobila po velikom broju košuta koji su nekada nastanjivale ovaj deo grada.

Pogled na glavni ulaz u kuću kralja Petra I Karađorđevića

Kuća kralja Petra I Karađorđevića

Posle završetka Prvog svetskog rata i povratka kralja Petra I Karađorđevića u Beograd, potraženo je mirno mesto u kome bi stari kralj živeo, a izabrana je upravo ova vila.

Prelep detalj sa jezera - Ada Safari

Ada Safari

Oko najvećeg dela jezera postoji staza, pa ljubitelji prirode mogu uživati po svakom godišnjem dobu u lepotama rezervata. Po jezeru klize najraznovrsnije vrste patki, a mogu se videti i prelepi beli labudi.