Sportsko-kulturni centar Obrenovac

0
Oceni članak

Kada je u pitanju sport u Beogradu, mesta gde se može organizovati dosta zabave i rekreacije ima zaista puno. Lokacije za izlet i sport, kao i zanimljiva  izletišta oko Beograda su ravnomerno zastupljene po svim opštinama. Pa tako, ukoliko poželite da se uputite u opštinu Obrenovac i uživate u sportskim aktivnostima na ovom lepom mestu gde se u blizini nalazi reka Sava jedno od mesta gde se možete posvetiti rekreaciji je sportski centar Obrenovac.

Puno ime mu je Javno preduzeće Sportsko-kulturni centar Obrenovac, a osnovan je davne 1982. godine kao Dom kulture i sportova, sa idejom da ovde organizuju kulturni i sportski događaji Obrenovca. Iako se sastoji od tri građevinska objekta: sportsko-kulturnog centra, bazena i bioskopa ”Palež”, u osnovi aktivnosti centra se odvijaju kroz kulturni i sportski centar.

Kulturni centar se sastoji od pozorišne sale, dva bioskopa, galerije i biblioteke. Tu se organuzuju brojne pozorišne predstave naših čuvenih pozorišta i puštaju aktuelni bioskopski hitovi. Umetnička galerija često organizuje zanimljive izložbe uglavnom naših savremenih umetnika ali i ostale teme su obuhvaćene. U okviru centra zaposleni organizuju povremeno koncerte klasične i popularne muzike i svirke kako bi zabavili posetioce, a tu su i dečji programi koji animiraju najmlađe.

Sportski centar ima veliku sportsku halu, otvoreni i zatvoreni bazen olimpijskih dimenzija. Sportska hala ima oko 3.500 mesta i namenjena je za košarku, odbojku, rukomet, karate, tenis, boks i džudo. Hala se od otvaranja Doma kulture i sportova nalazi u njegovom sastavu i često se organizuju razna sportska takmičenja i utakmice. Sem takmičenja služi za rekreaciju, treninge i nastavu fiskulture. Osim sale, u ponudi centra su i veliki bazeni ali i manji dečji. Grejanje zatvorenog bazena je obezbeđeno, uz poprilično visoku temperaturu vode od 28ºC, a u ponudi su i atraktivno noćno, ali i rekreativno kupanje. Treba napomenuti da sportski centar nudi svojim posetiocima i saunu.

Za više informacija možete posetiti zvaničan sajt, a novosti i objave na Instagram i Facebook stranama sportsko-kulturnog centra Obrenovac.