Sportski centar “Olimp”

0
5/5 - (7 votes)

Olimp je prvi sportski centar koji je bio napravljen sedamdesetih godina prošlog veka u Beogradu. Nalazi se ispod Zvezdarske šume, u neposrednoj blizini Cvetkove pijace. Posete Olimpu su uglavnom u svrhe rekreacije, mada se ovde često organizuju sportska takmičenja, a možete uživati i u raznim zabavnim manifestacijama kojih ima tokom cele godine.

Površina sportskog centra je negde oko 5.000 kvadratnih metara, i na njemu se nalaze razni sadržaji na otvorenom ili zatvorenom prostoru. Ovo je jedan od najlepših i najsređenijih sportskih centra u gradu, gde je izgrađena moderna atletska staza sa tartan podlogom. Dužina staze je 300 metara, a uz nju se nalazi bazen sa peskom za skokove u dalj kao i dvadesetak sprava za vežbe. Unutar staze se nalaze teniski tereni i to sedam šljakastih i dva betonska. Treba naglasiti i činjenicu da se ovde nalaze vrlo popularni bazeni u Beogradu koji su nedavno potpuno rekonstruisani, pa tokom vrelih letnjih dana čine pravu oazu u kojoj mnogi Beograđani traže utočište. Sem velikog bazena, tu su dva srednja, kao i mali za decu. Pored bazena se nalazi veliki broj ležaljki, a bar je mesto koje je dugo nedostajalo otvorenim bazenima, pa je njegovom izgradnjom napravljen pun pogodak. Ovo sve ima i drugu dimenziju pošto je tokom najtoplijih dana omogućeno i noćno kupanje, odnosno potpuni užitak kada se ugreje beogradski beton. Centar promoviše sport u Beogradu i njemu se poklanja velika pažnja, a veliki doprinos daje posedovanje većeg broja terena za razne sportove kao što su: odbojka, mali fudbal, košarka, rukomet, ali i odbojka na pesku. Razne manifestacije, pogotovu leti dešavaju se na letnjoj pozornici. U zatvorenom prostoru postoji sportska dvorana za mali fudbal i košarku, prostorija za stoni tenis i trim sala u kojoj se dešavaju treninzi borilačkih veština, školice sporta, škola baleta ali i organizuju interesantni sportski događaji. Ukoliko želite organizovane programe, najzanimljiviji su aerobik, škola za žene, tai či i joga.

Pored ovih terena za razne sportove mesto je našlo i dosta zelene površine koje se svakodnevno uređuje i održava. Tako, nedaleko od trim staze nalazi se odlično uređeno dečije igralište sa klackalicama, ljuljaškama, toboganom ali i klupama za mame i tate. Posebno treba naglasiti da je trim staza, bazeni, kao i svi tereni osvetljeni tako da je moguće bavljenje sportom i kada padne mrak. Sportski centar Olimp dosta se trudi da kod najmlađih promoviše sport, ali je i nedavno nađen prostor i osnovan klub za osobe sa invaliditetom.

Zbog svoje ponude Olimp je atraktivno mesto gde se izleti mogu organizovati tokom cele godine. Posebnu atrakciju leti čine otvoreni bazeni, a zimi otvorano klizalište. Čist vazduh, uvek lepo sređen prostor nudi svakom posetiocu pravi ugođaj u vremenu koji provodi u ovom sportskom centru. O sportskom centru, cenovniku, ali i više informacija možete pogledati na zvaničnom sajtu, kao i na Instagram i Facebook stranicama. U okviru centra naći ćete i kafiće u kome možete svratiti i osvežiti se, a u blizini se nalaze i poznati restorani i kafane Beograda u koje svratiti na ručak posle obilaska Olimpa.