Sportski centar Voždovac

0
5/5 - (3 votes)

Nalazi se u jednom od najlepših delova opštine Voždovca, u neposrednoj blizini fascinantne šume u Beogradu, koja je od nedavno poznata kao Bajfordova šuma. Iako je šuma često puna ljubitelja sporta i rekreacije, u letnjem periodu ipak su daleko posećeniji otvoreni bazeni sportskog centra. Ovi lepi bazeni u Beogradu, odnosno olimpijski bazen i bazen za najmlađe predstavlja prostor na koji se dolazi porodično, đaci koji nisu otputovali iz Beograda, ali često dolaze i stariji dolaze na mini odmor i da se rashlađuju u lepom ambijentu koji pruža sportski centar Banjica.

Osvetljenje koje postoji je omogućilo da se i u večernjim časovima odigraju vaterpolo utakmice, a organizuju se modne revije, sportski događaji i sportska takmičenja kao i prezentacije, koncerti i slične manifestacije što je omogućilo da se ovaj prostor pretvori u mesto gde je zabava u Beogradu zagarantovana. Centar ima mogućnosti za održavanje takmičenja na vodi u vaterpolu, plivanju i sinhronom plivanju.

Za prijatan provod i rekreativni turizam na Banjici, na raspolaganju su razni ugostiteljski sadržaji, teretana, trim staza i osvetljenih 6 teniskih terena, gde je moguće organizovanje takmičenja u tenisu. U sklopu centra se nalazi i sauna, medicinski centar, hidromasaža koji su zanimljivi tokom cele godine. Stolovi za bilijar i stoni tenis su podjednako interesantni tokom cele godine, dok se u zimskom periodu ističu zatvoreni bazeni. Ukoliko ste ljubitelj plesa, aerobika ili joge postoje škole i fitness programi koje drže profesori DIF-a. Ovde se održavaju brojni turniri, utakmice i prvenstva u raznim sportovima kao što su karate, tekvondo, mačevanje, džudo, stoni tenis i drugi. Iako se zahtevi da svi objekti postanu finansijski samostalni zahtevaju određenu komercijalizaciju sadržaja i prilagođavanje novonastalim okolnostima, ohrabruje činjenica da je ovde sport u Beogradu ipak ostao u središtu pažnje.

Adresa sportskog centra Banjica je Crnotravska 4, telefon centrale je 011/266780, a za više informacija posetite Facebook stranicu ili web stranu sportskog centra.