Sportsko-rekreativni centar “Kolubara”

0
Oceni članak

Sportsko-rekreativni centar “Kolubara”

Sport u Beogradu je uvek bio vrlo popularan, pa se tako i u Lazarevcu o njemu dosta vodi računa.  Pa tako ovde možete se baviti sportom u rekreativnom kompleksu “Očaga” na jezeru Očaga, tu je strelište „Tamnava“, a u samom centru se nalazi i sportski centar. Pošto je u lokalnoj ponudi zastupljen rekreativni turizam, opština se potrudila, da koliko je moguće, obezbedi dovoljno atraktivnih terena kako bi se ljubitelji sporta mogli osećati prijatno, kako po lepim, tako i po hladnijim zimskim danima. Za sve poklonike sporta i rekreacije, koji se nalaze blizu centra i pešačke zone, a koji imaju želju da se bave svojim zdravljem na ovaj način mogu posetiti moderan sportski centar „Kolubara“.

U centru se najviše koristi velika hala za male sportove, koja je sa oko 1700 mesta za gledaoce odlična lokacija gde se mogu organizovati značajni sportski događaji. Često se organizuju takmičenja u košarci, malom fudbalu, odbojci ili rukometu. U ponudi sportskog centra se nalaze i zatvoren bazen, koji se koristi za plivanje u zimskom periodu veličine 25 X 14 metara koji korisnici rado koriste, čak i po najhladnijem vremenu, pošto se temperature vode održava između 25 ºC i 27 ºC. Bazen ima svoju garderobu i svlačionice. Tu je i velika sala za gimnastiku površine oko 600 kvadratnih metara, kao i dve manje sale od kojih svaka ima površinu oko 150 kvadratnih metara. Prva sala je za ljubitelje borilačkih veština, opremljena odgovarajućom opremom i rekvizitima za borilačke veštine, iako se povremeno koristi za ples, dok je druga sala sa 6 stolova za stoni tenis namenjena simpatiizerima ovog lepog sporta.

Na otvorenom je i fudbalski stadion sa reflektorima koji ima jako kvalitetnu podlogu kako bi se igračima omogućili idealni uslovi za utakmicu ili trening. Napolju su još smeštena tri asfaltna terena za male sportove i dva terena za tenis sa zidom za tenis. Atletski stadion poseduje odlične sadržaje, pa je pogodan i za vrhunska sportska takmičenja. Atletsku stazu, kao i okolne staze mnogi rado koriste, pa je šetnja jedan od omiljenih aktivnosti mnogih posetilaca centra. Tu se naravno nalaze i sprave za vežbanje na otvorenom.

A da zabava u Beogradu bude potpuna sem zimskog, sportski centar ima i otvoren olimpijski bazen i mali bazen za decu sa tribinama. Uz bazene su i ostali prateći sadržaju, uključujući restoran u kome se možete osvežiti po kada su velike vrućine, ali i povremeno rekreativni program koji će voditi rekreatori. Sve u svemu, ovde za svakoga ima po nešto, napravljena je zaista raznovrstna ponuda kako bi posetioci mogli da se lepo provedu i uživaju.