Sportski centar „Tašmajdan“

0
5/5 - (8 votes)

Sportski centar „Tašmajdan“

Sportski centar „Tašmajdan“ svojom raznovrsnošću privlači mnoge ljubitelje sporta i rekreacije. Može da se pohvali time da su u ovom sportskom centru održana važna takmičenja. Najznačajnije je prvo svetsko prvenstvo u plivanju, umetničkom plivanju i skokovima u vodu. Isto tako je organizivano ovde evropsko prvenstvo u vaterpolu i drugi važni sportski događaji. Bazeni na otvorenom leti, ali i zimi otkad je veliki bazen natkriven, poseti veliki broj posetilaca. Osveženje od letnjih vrućina traže i deca na školskom raspustu, ali i odrasli sa porodicom ili prijateljima. Na bazenu možete tokom leta naći i osveženje u vidu sladoleda ili soka.

U zimskom periodu ovaj sportski centar postaje atraktivan zbog zatvorenog bazena olimpijskih razmera na kome možete rekreativno plivati. Ali možete pohađati školu plivanja, podvodnog hokeja ili vaterpola. Sportski centar poseduje i sale za mali fudbal, košarku i odbojku. Sve ovo pokazuje da su uslovi za sportska takmičenja u samom centru grada odlični.

Za održavanje lepe linije ovde će te svakako naći program koji je baš po vašoj meri. Većina programa kombinacija vežbi, teretane, bazena, saune, fizikalne terapije i masaže. Fitness programi, spa vikend zajedno sa prijatnom masažom na Tašu može biti jedan od najlepših načina da provedete jedan lep dan u u Beogradu.

Zajedno sa parkom u kome se stalno čuje žubor vode iz fontane i otvorenim bazenima, sportski cetar predstavlja pravu malu oazu u centru grada. U njoj, pogotovu tokom sparnih letnjih dana, kada i mnogi Beograđani odu na letovanje, mnogi nađu spas od velikih vrućina. Obzirom na svoj položaj, u blizini možete pronaći brojna mesta za prenoćište, kafići u centru grada su brojni, kao i parkovi, pri čemu treba naglasiti da se sportski centar nalazi u neraskidivoj vezi sa parkom Tašmajdan.

Sportski centar Taš poseduje još i halu „Pionir“ u kojoj se dešavaju veliki broj sportskih takmičenja. U njenom sastavu je Ledena dvorana u kojoj se nalazi klizalište koje je naročito atraktivno u hladnim mesecima. Treba pomenuti i nedavno obnovljeni stadion „Tašmajdan“ koji privlači brojne posetioce.

Taš je vaš!

Sve informacije, fotografije, kontakt podatke možete pronaći na sajtu, Facebook ili Instagram nalozima sportskog centra “Tašmajdan”.

Šta posetiti u blizini…

Etno bistro Ćevaplija je mesto u gradu gde možete probati više vrsta ćevapa

Ćevaplija

Skoro svi restorani u Beogradu imaju ćevape u ponudi. Ali kod Ćevaplije imate da birate, ili još bolje upoređujete ćevape sa različitih prostora i ukusa. Pa tako imate leskovačke, niške, banjalučke, valjane…

Pijace u Beogradu - Palilulska pijaca

Palilulska pijaca

Umesto tradicionalnih pijaca, odnosno trgova pijaca, koje su obično na otvorenom, kakva je i Palilulska pijaca bila pre rekonstrukcije, danas na mestu stare stoji jedan savremen objekat koji više liči na modernu galeriju ili šoping centar nego na pijacu.

Kulturna dobra Beograda - Novi dvor

Zgrada Novog dvora

Obiđite monumentalnu zgradu Novog dvora na Andrićevom vencu, koja se nalazi pored zgrade Starog dvora, odnosno Skupštine grada. Novi i Stari dvor čine jedinstvenu i autentičnu arhitektonsko-urbanističku celinu.