Sportski centar Tašmajdan

0

Sportski centar „Tašmajdan“ svojom raznovrsnošću privlači mnoge ljubitelje sporta i rekreacije. Može da se pohvali time da je u ovom sportskom centru održano prvo svetsko prvenstvo u plivanju, umetničkom plivanju i skokovima u vodu, evropsko prvenstvo u vaterpolu i drugi važni sportski događaji. Bazeni na otvorenom leti, ali i zimi otkad je veliki bazen natkriven, poseti veliki broj posetilaca. Osveženje od letnjih vrućina traže i deca na školskom raspustu, ali i odrasli sa porodicom ili prijateljima. Na bazenu možete tokom leta naći i osveženje u vidu sladoleda ili soka.

U zimskom periodu ovaj sportski centar postaje atraktivan zbog zatvorenog bazena olimpijskih razmera na kome možete rekreativno plivati, ali i pohađati školu plivanja, podvodnog hokeja ili vaterpola. Sportski centar poseduje i sale za mali fudbal, košarku i odbojku, pa su uslovi za sportska takmičenja u samom centru grada odlični. Za održavanje lepe linije ovde će te svakako naći program koji je baš po vašoj meri, jer su većina programa kombinacija vežbi, teretane, bazena, saune, fizikalne terapije i masaže. Fitness programi, spa vikend zajedno sa prijatnom masažom na Tašu može biti jedan od najlepših načina da provedete jedan lep dan u u Beogradu.

Zajedno sa parkom u kome se stalno čuje žubor vode iz fontane i otvorenim bazenima, sportski cetar predstavlja pravu malu oazu u centru grada u kojoj, pogotovu tokom sparnih letnjih dana kada i mnogi Beograđani odu na letovanje, mnogi nađu spas od velikih vrućina. Obzirom na svoj položaj, u blizini možete pronaći brojna mesta za prenoćište, kafići u centru grada su brojni, kao i parkovi, pri čemu treba naglasiti da se sportski centar nalazi u neraskidivoj vezi sa parkom Tašmajdan.

Sportski centar Taš poseduje još i halu „Pionir“ u kojoj se dešavaju veliki broj sportskih takmičenja, Ledenu dvoranu u kojoj se nalazi klizalište koje je naročito atraktivno u hladnim mesecima, kao i stadion „Tašmajdan“ koji je nedavno obnovljen.