Sportski centar „Košutnjak“

0
Oceni članak

Posle napornog radnog dana ili sedmice počinjemo da razmišljamo o tome kako da kvalitetno provedemo slobodno vreme kako bi se odmorili, družili sa porodicom i prijateljima i lepo zabavili. Jedan od načina na koji se može lepo iskoristiti popodne ili napraviti sjajan vikend odmor je poseta nekom sportskom centru kako bi se uz sportske aktivnosti osećali ispunjenije i prijatnije.

Jedan od najlepših i najpoznatijih je sportski centar „Košutnjak“ koji je sagrađen davne 1962. godine. Nalazi se u prirodnom okruženju prelepe park šume Košutnjak koja na najbolji način dočarava kako je priroda Beograda raznovrsna i bogata biljnim i životinjskim svetom. Ovaj sportski centar je mesto koje svojim izgledom privlači veliki broj posetioca pogotovu u letnjem periodu. Poseduje ukupno pet bazena na otvorenom i na oko 14 hektara zemljišta. Na ovolikom prostranstvu je lako bilo rasporediti bazene koji su okruženi sa dosta zelenila, travnatih površina i drveća koje prave prirodan hlad po toplim letnjim danima, tako da je ambijent oko bazena vrlo atraktivan. Ovi lepi bazeni u Beogradu su različite veličine i namene, tako da su pravi izbor za rashlađivanje i leškarenje po travi kada su velike vrućine u gradu, a mnoga beogradska izletišta ne pružaju mogućnost kupanja i uživanja u vodi. Dečji, rekreativni, školski, za skokove i olimpijski za odrasle, svi oni su relativno skoro renovirani i sada čine jedne od najmodernijih u gradu.

Sem kupanja, ovde možete igrati i odbojku na pesku, ali i stoni tenis. Pored bazena ovaj sportski centar ima i savremene sale koje možete posetiti tokom cele godine.U rekreativnim salama možete igrati košarku, odbojku, mali fudbal, ali i baviti se borilačkim sportovima i gimnastikom. Za vežbanje na spravama imate teretanu sa svim potrebnim elementima. Posetom ovog sportskog centra videćete iz prve ruke koliko je svima ovde sport u Beogradu značajan i koliko se ulaže u stvaranje ambijenta u kome je bavljenje sportom svima dostupno. U cilju što pozitivnijeg građana odnosa prema sopstvenom zdravlju ovde se često organizuju sportske programe koji uz zabavu promovišu što više fizičkog vežbanja, sporta i rekreacije kako bi svi bili više posvećeni aktivnijem načinu života. Za one koji se aktivno bave nekim od nabrojanih sportova često se organizuju sportska takmičenja, pa se možete raspitati i ukoliko ne možete da učestvujete možete pružiti podršku nekome.

Sve navedeno navodi na zaključak da je ovaj sportski centar, iako malo udaljen od centra grada, jedno od najomiljenijih mesta koje svi oni koji vole sport, rekreaciju i zdrav život često posećuju. Treba napomenuti da se u blizini nalazi i trim staza na Košutnjaku kao i objekat Veštačka stena, tako da se u ovom delu grada intenzivno radi na poboljšanju ponude za sve ljubitelje sporta što nas sve jako raduje. Više o uslugama, školama sporta i ostalim ponudama možete pogledati na sajtu Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije.