Zvezdara

0
5/5 - (3 votes)

Zvezdara

Osnovu za razvoj izletničkog turizma na ovoj opštini zauzimaju dve velike oblasti pod gustom šumom, a to su Zvezdarska šuma i severni deo Stepinog luga. Ovakve lepote prirode u širem centru grada su pravo bogatstvo koje čine Zvezdaru idealnim mestom na kome se može provesti odmor za vikend ili napraviti lep piknik.  U periodu između dva svetska rata na Zvezdari je izgrađena astronomska opservatorija sa zvezdarnicom, po kojoj je čitav ovaj kraj i dobio ime, a koju takođe možete posetiti. Tu je i sportsko – rekreativni centar „Olimp“ sa brojnim kulturno-sportskim sadržajima, čiji obnovljeni bazeni imaju mondenski ambijent sa prelepim pogledom na ostatak Zvezdare i Voždovac, a na kome mnogi sugrađani provode leto. Za ljubitelje sporta i rekreacije tu su i novi klubovi sa bazenima po obodu, konjički klub, teniski tereni.

Originalni novi restorani, kafići, ali i stare kafane kojima Zvezdarska šuma, po čijem su obodu raspoređeni, obezbeđuje specifičan ambijent za neponovljiva izletišta Beograda. Tu je i nekada čuveni Bulevar Revolucije, sada Bulevar Kralja Aleksandra koji je uvek bio šoping zona za žitelje ovog dela grada, kao i mesto gde se možete odmoriti i predahnuti u nekoj od starih poslastičarnica kao što su Bolonja ili Bombaj.

Ne propustite da obiđete spomenik Vuku Stefanoviću Karadžiću,ali i obnovljene stare česme i mirne ulice sa još uvek očuvanim kućama iz nekih drugih vremena i, tako možda, odmor za dvoje dobije neku novu dimenziju. Autentični kulturno istorijski spomenici, crkve, pozorišta čine da povećaju dopadljivost Zvezdare koja doprinosi da ukupna turistička ponuda Beograda bude raznovrsna.

Poznati događaji kao što su Prvomajski uranak u Zvezdarskoj šumi, programi u okviru manifestacije “Beogradska zima” na platou ispred opštine Zvezdara, Dani Beograda, Leto na Zvezdari ili Momini dani značajno doprinose unapređenju turističke ponude i tako čine Zvezdaru zanimljivom za posetu i zabavu tokom cele godine.

U nastavku su mesta koja bi trebalo preporučiti za posetu: