Etno restoran Pahuljica

0
5/5 - (4 votes)

Etno restoran Pahuljica

Birajući mesta za odmor za vikend mnogi često gledaju da izbegnu izletišta oko Beograda pošto vikendom često znaju da budu velike gužve u povratku kući. Na sreću, postoji dosta mesta koja imaju dosta prirode u okruženju, kao što su šetališta pored reka, uređena izletišta ili park šume Beograda. Jedno od takvih mesta koje je idealno za porodični piknik je Zvezdarska šuma. Ona je pogodna i za nastavak u popodnevni užitak pošto se po obodu Zvezdarskog brda nalaze brojni beogradski restorani koji se razlikuju u originalnosti i autentičnosti i načinu na koji privlače svoje goste. Jedan od najinteresantnijih ugostiteljskih objekata koji se nalaze blizu Zvezdarske šume je etno restoran Pahuljica.

Još od ulaska u restoran shvatićete da ovde jako drže do tradicije, pošto ćete odmah primetiti da je ceo objekat rađen u kombinaciji prirodnih materijala poput drveta, kamena i opeke. U sličnom stilu je urađen i enterijer i eksterijer tako da se može odati priznanje na dizajnu koji će, sigurni smo doprineti da se etno turizam u Beogradu dalje razvija. U unutrašnjosti na svakom koraku možete primetiti neki autentičan stari domaćinski detalj poput starog radija, starih ikona, lampi, a unutrašnji deo restorana se sastoji od dve sale sa 150 mesta u svakoj. U bašti na otvorenom ispod suncobrana, ćete verovatno više uživati u hladu, mesta ima za još oko 300 gostiju tako da će  svakako mesta biti da se uživa u specijalitetima šefa kuhinje.

A oni su zaista ukusni i brojni i kreću od doručka poput raznih omleta, piroški, pohovanih palačinki. Glavna jela obuhvataju veliki izbor domaćih supa i čorbi, kao i kuvanih jela koja će vas podsetiti na kuhinje naših predaka. Jela sa roštilja su priča za sebe, pa možete uživati u vešalicama, ražnjićim, svinjskom vratu, kobasicama, ćevapima i pljeskavicama. Nemojte zaboraviti da se posavetujete sa konobarom oko specijaliteta kuće jer ovde su u ponudi barena svinjska kolenica, prasetina i jagnjetina, jagnjetina ispod sača, Leskovačka mućkalica, kao i Karađorđeve, Natur i Bečke šnicle, ali i specijaliteti od ribe.

Tu su i razni dezerti, a ponuda pića je impresivna, tako da ćete sigurno naći za sebe više stvari u kojima ćete uživati. Od popodneva na scenu stupaju tamburaši koji sviraju  do uveče, a onda se pale mali kandelabri oko staze od opeke koja ide do stolova kako bi ukupna atmosfera bila zaista fenomenalna. Sve ovo doprinosi tome da su etno restorani Beograda su ponosni na činjenicu da imaju još jednog pravog autentičnog predstavnika na ugostiteljskoj sceni grada.

Treba napomenuti da se ispred restorana nalazi veliki besplatni parking, a informacije o načinu rezervisanja, više fotografija i kontakt informacije možete pogledati na web sajtu etno restorana Pahuljica, kao i na Instagram i Facebook stranicama restorana.

Šta posetiti u blizini…

Zvezdarska šuma - priroda je divna i na jesen

Zvezdarska šuma

Klupe i stolovi po Zvezdarskoj šumi su na raspolaganju svim posetiocima. U sklopu šume se nalaze i uređeni tereni za fudbal, basket, trim staze, teren za boćanje, a vožnja bicikla ili rolera je uobičajena, kao i na ostalim gradskim izletištima.

Bazeni u Beogradu - Olimp

Olimp

Jedan od najlepših i najsređenijih sportskih centra u gradu. Treba naglasiti i činjenicu da se ovde nalaze vrlo popularni bazeni u Beogradu koji su nedavno potpuno rekonstruisani, pa tokom vrelih letnjih dana čine pravu oazu u kojoj mnogi Beograđani traže utočište.

Kulturna dobra Beograda - Astronomska opservatorija

Astronomska opservatorija

Spomenici kulture kao što je opservatorija su pravi biseri značajni za turizam u Beogradu. Zbog ovakvih kulturno-istorijskih spomenika turisti često dolaze kako bi uživali u lepotama Zvezdarnice, oko koje se nalazi prelepa Zvezdarsk šuma.