Vračar

0
5/5 - (9 votes)

Vračar

Vračar je centralna gradska opština koja nema mnogo mesta na kome bi se našla neka prostrana izletišta Beograda, ali ostavlja poseban utisak svojim znamenitim građevinama, starim kućama i zgradama. Jedno od brojnih mesta gde bi bilo zgodno zastati u šetnji je plato ispred Hrama Svetog Save. Kuće i zgrade u kojima su živeli i radili naši poznati sugrađani su brojne, pa će vam šetnja vračarskim ulicama i platoima predstavljati pravo uživanje dok istražujute i obilazite prelepe stare vile, lepo ukrašene kapije i negovane vrtove. Tu su Prirodnjački muzej, kao i Muzej Nikole Tesle, ali i Beogradsko dramsko pozorište, kao i naše najčuvenije pozorište za decu „Puž“ u kome Branko Kockica i dalje uveseljava najmlađe.

Poznati parkovi Beograda, dosta isprepletanih ulica i šetališta, mesta za rekreaciju i odmor, u kojima se može uživati, naročito u toplim letnjim danima, su prepuni turista i sugrađana koji traže razonodu i zabavu. Sportski centar Vračar je centralno mesto na Vračaru i šire kada je sport u pitanju, a sam sportski centar pruža veliki broj mogućnosti za sport i rekreaciju svih.

Poseban utisak ostavljaju vračarski restorani, barovi, kafane i kafići u kojima možete provesti prijatne trenutke, a tu su interesantne vinarije Beograda koje su se u ovaj ambijent savršeno uklopile. Prijatne trenutke pružiće vam i beogradske kafane koje su nadaleko poznate po jelu, piću, ali i dobroj atmosferi tako da vlasnici drže uvek otvorena vrata i za nove goste. Ako je pak prenoćište u Beogradu, nešto za čim ste u potrazi, ovde ćete biti prezadovoljni ponudom. Svi tipovi prenoćišta su u ponudi, a lokacije su savršene za obilazak Vračara i Beograda.

Jedinstvene i upečatljive manifestacije i događaji kao što su Božićno seoce kod Hrama, Dečja nedelja, Vračar Rocks, Pozorište na šinama, Dani evropske baštine,  Parkić otvorenog srca dodatno doprinose atraktivnosti Vračara za posetu.

Od mesta za koja smatramo da bi ih trebalo obići, izdvojićemo: