Pozorištance Puž

0
Oceni članak

Ukoliko imate neke mališane koje hoćete da usrećite, ali i odvojite od televizora ili računara, verovatno ćete se posvetiti traženju nekih kreativnih, ali zabavnih aktivnosti. Ima dosta mesta po gradu koja su zanimljiva i mogu pružiti užitak za decu, ali i pratioce. Razne igraonice, radionice, sportski tereni su pogodni za igrice, ali tu su i dečja pozorišta u Beogradu koja pružaju vrlo zabavne sadržaje za decu, kako bi se od malih nogu upoznavali sa umetnošću i kulturom. Kada su beogradska pozorišta, u kojim se igraju predstave za decu u pitanju, jedno od najpopularnijih se nalazi na Vračaru i ima na stubovima ulaznih vrata dva puža sa svojim kućicama koji vas veselo dočekuju.

Pozorište Puž su daleke 1977. godine osnovali umetnici Slobodanka Aleksić i Branislav Milićević poznatiji kao Branko Kockica. U početku nisu imali svoju salu za predstave već su ih izvodili u drugim salama. Tako je Pozorištance  Puž i dobilo svoje ime, pošto puž svoju kućicu uvek nosi sa sobom. A onda su 1988. godine dobili svoju salu u ulici Božidara Adžije 21, gde se i danas nalaze. Sala ima 228 sedišta od kojih je 180 u parteru, a 48 na balkonu. Na repertoaru se nalaze zabavne predstave za decu uzrasta od 4 do 10 godina koji učestvuju u njima, pevaju i igraju sa glumcima, ali ih mogu gledati roditelji ili pratioci koji neretko u njima uživaju kao i deca. Ovo je vrlo zanimljiva ideja za uzbudljiv vikend u Beogradu, pošto se predstave na ovoj sceni uglavnom igraju subotom i nedeljom. Ovo pozorište toplo preporučujemo pošto je vrlo poznato da je zabava u Beogradu ovde zagarantovana.

Ako želite da saznate više o pozorištu možete pregledati web sajt, a na Facebook i Instagram stranama možete pratiti najnovije vesti i objave.