Beogradsko dramsko pozorište

0
5/5 - (10 votes)

Beogradsko dramsko pozorište

Pronalazak načina da se tokom večeri zabavimo može podrazumevati odlazak sa prijateljima ili porodicom u nekom ugostiteljski objekat kao što su kafići ili restorani Beograda, odlazak u bioskop ili pronalazak drugih ideja za relaksiranje. Ipak su za mnoge beogradska pozorišta uvek nudila mnogo čarobniji način da provedemo veče.

Ako odlučite da su neka lepa predstava i pozorišta u Beogradu vaš izbor za prijatno veče, treba imati u vidu da je jedno od najpopularnijih u gradu Beogradsko dramsko pozorište. Nalazi se na teritoriji opštine Vračar, tačnije na Crvenom krstu, u upadljivoj zgradi crvenkaste boje fasade, na adresi Mileševska 64a. Osnovano je daleke 1947. godine Uvek su na repertoaru imali mnoga kvalitetna i gledana dela. Od starta je pokušavalo da predstavlja alternativu pozorišnom repertoaru koji je vladao u vodećim pozorištima grada, pa su često rađeni prevodi dela koja su se izvodila na savremenim evropskim i svetskim scenama. I danas postoji sličan pristup, samo što su se okolnosti i repertoar drugih pozorišta prilagodili novima okolnostima. Pozorište ima veliku scenu „Olivera i Rade Amrković“, a predstave koje se na njoj izvode možete pogledati ovde, kao i malu scenu „Predrag Pepi Laković“ na kojoj se izvode sledeća dela.

Ukoliko želite da pogledate aktuelni repertoar ili ansambal Beogradskog dramskog pozorišta posetite njihov zvaničan web sajt, a objave možete pratiti na Facebook i Instagram profilima, kao i na YouTube kanalu pozorišta.