Jezera u Topčiderskom parku

0
5/5 - (6 votes)

Kada se pomenu beogradska izletišta i lepa mesta za odmor često se sa pravom pomisli na Topčider. On zaista poseduje sve što je potrebno za lep provod i piknik na prelepoj lokaciji malo izvan centra grada. Ovde imamo travnate površine, reku i mali potok koji protiču kroz njega, kulturno-istorijske spomenike, a u blizini su, po mnogima, najbolji restorani u Beogradu, sve ovo okružuju divne listopadne šume, a povrh svega tu se nalaze i divna veštačka jezera.

U Topčideru su raspoređena tri veštačka jezera koja ulepšavaju ovo skoro savršeno mesto, a ovakva jezerca su stvari koje ostali parkovi Beograda trenutno nemaju, a koje bi im pomogle da budu daleko atraktivniji. Najmanje jezero se nalazi blizu Topčiderske reke u koju se uliva, okruženo je drvećem i pošto je stalno u hladu ovde je leti vrlo prijatno, ako se zanemare komarci koji mogu malo zasmetati. U blizini je i srednje jezero koje je najveće dubine, a u kome, kao i u manjem, postoje sitniji primerci riba, ali ribolov nije dozvoljen. Najveće jezero je u obliku broja osam, po sredini je napravljen prelepi drveni mostić koji veliki broj posetilaca, ali i mladenci koriste kako bi napravili prelepe fotografije. U blizini, u okviru restorana Košuta se nalazi još jedno malo jezero koje gostima ulepšava posetu.

Ova jezera Beograda u ovom bajkovitom okruženju bi trebalo da predstavljaju ideju vodilju kako bi lepa mesta sa dosta raznobojne prirode trebalo uređivati kako bi pružala pun užitak posetiocima.