Nautičko selo Biser

0
5/5 - (9 votes)

Nautičko selo Biser – Boljevci

Prvo nautičko selo u Beogradu je izgrađeno na teritoriji opštine Surčin, u mestu Boljevci. Ovaj kompleks zamišljen je kao turistički kompleks sa centralno postavljenim splav kućicama. Predstavlja idealno mesto za vikend odmor izletnika koji vole vodu i izletišta Beograda, naročito ona koja se nalaze u blizini. Kompleks se sastoji od 15 kućica na vodi koje sa svim pratećim sadržajem za duži boravak na reci. Kućice su opremljene, tako da mogu biti lepo mesto za mini odmor ljubitelja reke, lovaca i ribolovaca. Pored uživanja u mirnoći Save posetioci mogu uživati i u šumama i poljima Srema i Beograda. Svaka kućica je opremljena sa dva ležaja, kuhinjom, kupatilom i tarasom. O turistima se dosta brinulo pa su apartmani klimatizovani, ali je i grejanje obezbeđeno za hladno vreme. Kućice su pogodne za odmor, kupanje, sunčanje ili ribolov. Sa prilazne strane postoje terase sa tendom, a na gornjem nivou terasa koja se nalazi iznad dela za boravak i prenoćište. Svaka kućica ima svoj čamac koji posetioci dobijaju na uslugu. Ovako udoban smeštaj u Beogradu često koriste i sami žitelji Beograda, naročito Novog Beograda, pa često dolaze ovde da provedu vikend ili popodne u prirodi i na vodi. Oni koji dolaze svojim čamcem treba da znaju da ne plaćaju vez kao ni druge usluge marine, što pozitivno utiče na nautički turizam u Beogradu i njegov dalji razvoj.

Treba napomenuti da se kućice mogu iznajmiti po vrlo pogodnoj ceni koja uključuje i doručak. U okviru kompleksa nalazi se i restoran “Savska terasa” koji posetiocima nudi jela nacionalne kuhinje što odmor za dvoje čini vrlo privlačnim. Beogradski restorani su ovako dobili još jedan u nizu objekata koji imaju u ponudi atraktivne lokacije sa velikim terasama sa pogledom na reke. Prednost ovog restorana je što u ponudi ima autentična sremska jela i sveže riblje specijalitete, ali i činjenica da poseduje i vezove za manje brodove, što je značajno za sve koji obilaze Beograd čamcima i brodovima.

Lepi izleti se mogu napraviti na obali, naspram Nautičkog sela gde se nalazi izletište koje čini 12 hektara listopadne šume koja u toplim mesecima čini toliko potrebnu hladovinu. Šumovit predeo je pogodan za kampovanje i boravak u prirodi. Postoji i uređeno mini igralište za decu, kako bi i najmlađi posetioci mogli da se igraju na čistom vazduhu, plaža i kupalište. Na prostoru između reke i šume nalaze se tereni za mali fudbal i odbojku i biciklistička staza. Uređenjem i širenjem ovog mesta, kao i obogaćivanjem kompletne turističke ponude Surčina doprineće se tome da turizam u Srbiji i Beogradu nastavi da se dinamično razvija.

Obzirom da je Nautičko selo okruženo šumama, bogato životinjama ovaj predeo predstavlja i vrlo primamljivo mesto za lov. Reka Sava prostor čini još lepšim, tako da se može obilaziti oblast uz obalu kilometrima uzvodno i nizvodno i posmatrati priroda Beograda, a ribolovci mogu naći zabavu velikom ponudom ribe reke Save. Ukoliko poželite da posetu učinite malo raznovrsnijom preporučujemo posetu Salašu Stremen, Klubu S, Bojčinskoj šumi, kao i obilazak sremskih etno kuća, ergela, crkava i manastira, kao i svih ostalih turističkih objekata koji se nalaze na teritoriji opštine Surčin.

Posetom ovog mesta uživaćete u prirodi na razne načine tokom cele godine. U ovu oazu uloženo je dosta truda tako da je ovo turističko mesto interesantno i Beograđanima, ali i stranim turistima. Do nautičkog sela možete doći automobilom, ali i linijom 605 gradskog prevoznika koja saobraća od Bloka 45 na Novom Beogradu do Boljevaca i dalje do Progara. Od Surčina se nastavi ka Jakovu, gde u centru mesta, put skreće desno ka Boljevcima. Stotinak metara pre centra u Boljevcima se skrene levo ka Savi i Nautičkom selu. Možete stići i vodom, uzvodno Savom na oko 35 kilometara od ušća Save u Dunav.