Terensko jahanje konja na Kosmaju

0

Dok pravite plan za interesantan jednodnevni izlet, dobro je znati da je druženje sa životinjama izuzetno lekovito. Kombinovanje jahanja, odnosno, druženje sa konjima i odmor u prirodi deluje pozitivno na naš organizam. Postoji dosta izletišta oko Beograda koji imaju u svojoj ponudi ovakvu vrstu zabave i relaksacije, ali planina Kosmaj pruža fenomenalan osećaj slobode i skoro idealne uslove. Tu su guste šume i prelepe staze, izvori, potoci, proplanci koji čine okosnicu skoro netaknute prirode idealne za aktivan vikend odmor ili izlet.

Ako se odlučite za ovu avanturu, koju možete organizovati u svako godišnje doba, po danu ili noći svratite u Veliku Ivanču i potražite Vukovo imanje ili Zemlju konja. Ovde je razvijen rekreativni turizam i možete provesti prelep dan obilezeći poznata mesta kao što manastiri Tresije i Pavlovac, ostaci manastira Kasteljan, crkve u Nemenikućama i Velikoj Ivanči, spomen Kosturnicu podignutu srpskim ratnicima, poginulim u Prvom svetskom ratu, ili spomenik Kosmajskom partizanskom odredu. Posle obilaska svih lepi predela domaćini vam mogu ponuditi da se dodatno zabavite uz stoni tenis, odbojku ili streljaštvo. Možete napraviti roštilj i uz koju čašu vina uživati u zvuku njištanja konja i njihovoj igri.

Ukoliko vam se sviđa turizam na selu, gde se osećate kao da ste došli kod rođaka, posetite web stranicu Jahanje Kosmaj gde možete naći više informacija, kao i kontakt formu i telefon za zakazivanje termina.