Restoran “Pera babuška”

0
5/5 - (10 votes)

Ako želite da odete u neki lep restoran koji se nalazi malo dalje od centra grada kako biste uživali u prirodi koja okružuje neki lep ugostiteljski objekat, dobra vest je da ovakvih dragulja ima po celom gradu. Ukoliko želite da posetite Surčin i reku Savu i tamo se prepustite odmoru, pa posle toga svratite na neko lepo, ali popularno mesto predlažemo vam da se zaputite do mesta Progar i tamo pređete nasipom na Progarsku adu gde se nalazi najpoznatije mesto na adi.

Restoran “Pera babuška” je čuven po jako dobroj ribljoj čorbi zbog ovoga se povremeno ovde organuzuju i takmičenja u spremanju riblje čorbe. Sem vrlo ukusne riblje čorbe ovde su u ponudi i  ostali riblji specijaliteti poput običnog ili dimljenog šarana, smuđa i ostalih riba koje se pecaju u Savi. Sem ribe, restoran „Pera babuška“ u svojoj ponudi ima i ukusna jela sa roštilja poput ćevapa. Uz ručak ili večeru ovde se služe i kvalitetna vina, a ponuda ostalih alkoholnih i bezalkoholnih pića je dosta dobra, a cene su povoljne. Treba naglasiti izuzetnu ljubaznost osoblja koje je uvek spremno da vam savetom pomogne u odabiru jela pošto porcije nisu uobičajene veličine, ali i prilikom biranja pića. Dok uživate u pečenoj ribi i pijuckate hladno piće na terasi iznad Save, a vetrić pirka, shvatićete da i nije potrebno mnogo za sreću.

Možete iskoristiti priliku da se prošetate Progarskom adom i vidite kako izgleda jedna od ada Beograda koja se nalazi poprilično daleko od centra grada.