Restoran Careva Ćuprija

0
Oceni članak

Želja za predahom od napornog svakodnevnog ritma koji nam život nameće, dovodi do stalne želje da pronalazimo interesantna i lepa mesta na kojima ćemo se osećati prijatno. Careva Ćuprija je oblast između Senjaka i Banovog brda koja je poznata po divnim predelima gde je priroda Beograda bajkovita. Ovde su i najpoznatija beogradska izletišta poput Ade, Topčidera i Košutnjaka kroz koje protiče Topčiderska reka do svog ušća u Savu, ali i čuveni restorani Beograda tako da je ovo mesto idealno za opuštajući odmor u Beogradu. Najstarijih i najpoznatiji restoran ove oblasti u kome je pravo uživanje sesti je svoj naziv dobio po njoj.

U pitanju je poznati restoran Careva Ćuprija koji ima dugu tradiciju, pošto se još u XIX veku spominjala mehana kod Careve Ćuprije. Na ovom mestu se već dve decenije nalazi autentičan ugostiteljski objekat čiji je akcenat na vrhunskoj tradicionalnoj srpskoj kuhinji, a koji definitivno spada u kategoriju najbolji restorani u Beogradu. Reprezentativan ulaz je uočljiv i odmah će naglasiti otmenost restorana, kao i markantna natkrivena bašta. Letnja bašta je po lepom vremenu skoro uvek puna, pošto je hlad koji u njoj vlada po toplim danima poznat. U ambijentu građenom od prirodnih materijala poput kamena, opeke, drveta i ukrasnih elemenata od kovanog gvožđa koje okružuje dosta zelenila i cveća pravi je užitak provoditi vreme. Unutrašnjost se sastoji od dve sale čiji je enterijer, poput bašte, prelepo dizajniran kako bi gostima pružio uslove za fenomenalan vizuelni doživljaj.

Restoran u ponudi ima impresivan izbor domaćih jela koja se spremaju na starinski način, a za preporuku su jela spremana ispod sača, poput ukusnih i sočnih pečenja, softanog krompira i mekanog i toplog domaćeg hleba. Sem specijaliteta ispod sača, podjednako su privlačna i hrskava pečenja sa ražnja i neizostavna jela sa roštilja, a za one koji bi da probaju nešto malo drugačije tu je odličan izbor gotovih jela uz veliku lepezu ukusnih i lepo aranžiranih salata, ali i jela od morskih ili rečnih riba. U karti pića se posebno ističe bogata kolekcija vrhunskih i kvalitetnih vina, ali i veliki izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića. Da bi sve bilo savršeno ljubazni konobari i osoblje su uvek tu da saslušaju i pomognu savetom kako bi pomogli, a vi doneli pravi izbor. Kako bi se ova već uzbudljiva atmosfera dodatno podigla, tu su sjajni muzičari restorana. Oni će svojim fenomenalnim izvedbama starogradskih, tradicionalnih narodnih, ali i popularnih hitova iz svog bogatog repertoara dovesti do toga da svi zajedno zapevaju, kako bi lep izlazak i dobra zabava u Beogradu ostali dugo u pamćenju. Sav trud koji je uložen u podizanje renomea se definitivno isplatio pošto je restoran Careva Ćuprija postao uzor i reper za dobru uslugu, ali i jako bitan i za turizam u Beogradu pošto je dolazak u njega prilikom obilaska i upoznavanja grada postao nezaobilazan.

Restoran ima svoj parking koji je besplatan za goste, a informacije o rezervacijama, drugim uslugama i više fotografija možete dobiti na sajtu restorana, kao i na Instagram i Facebook nalozima.