Hotel Skala

0
4.9/5 - (15 votes)

Hotel Skala

Jedan od najlepših delova grada koji mnogi rado i često obilaze je Zemun. Specifična atmosfera koja je prisutna, pogotovu oko starog jezgra grada privlači mnoge posetioce koji rado obilaze kulturno-istorijske spomenike, crkve, ali i restorane i kafane u Zemunu. Obzirom da su reka Dunav i novi pristan blizu, često se organuzuju ture u kojima se obilazi Beograd sa reka. Pošto Zemun jako doprinosi tome da se turizam u Beogradu razvija ravnomerno ovo uslovljava potrebu da se otvaraju novi hoteli van centra grada kako bi smeštaj u Beogradu imao bogatu i raznovrsnu ponudu. Kada posle istraživanja Zemuna ili posle provoda poželite da se odmorite na više mesta se nalaze prijatni beogradski hoteli koji će vaš vikend odmor pretvoriti u nezaboravan doživljaj. Jedan od najlepših, sa idealnim položajem u jednoj od glavnih zemunskih ulica je hotel Skala.

Nalazi se na početku Bežanijske ulice u blizini Madlenianuma, odnosno Glavne i Gospodske ulice ulice. Odmah po ulazu videćete raskošan ambijent koji pokazuje ležeran raskoš koji vlada u celom objektu. Skala ima 14 udobnih soba i to jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sa francuskim lažajem. Poseduje i 2 apartmana, kod kojih je dnevni boravak odvojen od spavaće sobe, a svaka soba i apartman imaju telefon, TV sa satelitskim programom, mini barom klimom i besplatnim Interenetom.

U sklopu objekta se nalazi restoran čija sala sa oko 180 mesta je natkrivena lučnim konstrukcijama obloženim kamenom i opekom koji daje rustični ambijent. Restoran ima veliki izbor domaćih i internacionalnih specijaliteta. Hoteli u Beogradu uglavnom nemaju u svom sastavu piceriju, ali to je još jedna stvar koja Skalu razlikuje od ostalih. Picerija “Del Nonno” se nalazi u okviru hotela, a u njoj možete naći veliki izbor pica i ostalih italijanskih specijaliteta. Hoteli Beograda mogu biti ponosni da na ovako lepoj lokaciji imaju jedan reprezentativan objekat koji je na usluzi domaćim i stranim gostima.

Ukoliko želite da rezervišete smeštaj, dobijete više informacija ili pogledate galeriju sa fotografijama ovog divnog hotela posetite zvaničan sajt.

Šta posetiti u blizini…

Mini odmor u parkovima Beograda

Zemunski park

Ovaj park čija je izgradnja počela 1880. godine nekada se zvao Elizabetin park, a sada se zove Zemunski ili Gradski park. Nalazi se u samom centru Zemuna i čini veliku oazu prirode, skoro od Glavne ulice do Tošinog bunara.

Gardoš kula je deo starog jezgra Zemuna.

Gardoš kula

Iznad reke Dunav i centra Zemuna kao zaštitnik nalazi se brdo Gardoš. Na njegovim obroncima je i kula Sibinjanin Janka, poznata i kao Milenijumska kula ili samo Gardoš kula. Ovo je jedno od najlepših vidikovaca u Beogradu.

Zemunski kej je jedno od najlepših šetališta u Beogradu

Zemunski kej

Kej počinje u podnožju brda Gardoš i pruža se nizvodno desnom obalom Dunava u dužini od oko 2,5 kilometara. Ljubitelji šetnje uživaće u divnom pogledu na Dunav, dok se uz glavnu stazu nalaze travnate površine.