Dogma brewery

0

Pivo je važan deo života građana Beograda, a u našem gradu se mogu naći neka od najboljih piva, ali i autentične gradske pivnice. Možemo slobodno reći da su beogradske pivnice iskusno kombinovale najbolja iskustva iz delova srednje Evrope i sveta, koji su poznati po kulturi ispijanja piva, sa našim lokalnim receptima, ambijentima i običajima. Tako su se dobili prostori koji podsećaju na slične “zapadne”, ali sa primesama naše kulture. Mi smo se potrudili da obiđemo mnoge, i u mnoštvu odličnih piva i autentičnih mesta u ponudi, otkrili smo u živopisnom delu Beograda jednu od najboljih pivnica u gradu.

Dogma brewery je autentična pivnica smeštena na Čukarici u delu Stare šećerane, preko puta Ade Ciganlije. Izbor ovog nekadašnjeg giganta i zgrada koji su proglašeni za spomenik kulture se savršeno poklopio sa idejom uređenja prostora. Spoljašnji deo je uređen tako da se uz zidove od stare opeke nalaze stolovi i nekoliko starih bačvi koje su iskorišćene za stajanje, a sve u hladu koji pravi velika krošnja drveta i nekoliko suncobrana. Prostor dodatno oplemenjuje zelenilo koje okružuje baštu. Unutrašnjost, odnosno Dogma Tap Room je, takođe, inspirisana nekadašnjim industrijskim pogonima sa izuzetno visokim prostorom, gde se pri vrhu mogu videti cevi velikih prečnika i slični elementi od lima, dok su zidovi od stare neobrađene opeke. Bočno je postavljen dugačak šank koji je ukusno uklopljen, a dok za njim sedate možete kroz stare prozore gledati kako se odvija proces proizvodnje. Šank zajedno sa stolovima, stolicama i ostalim delovima od drveta daju potrebnu toplinu ovoj divnoj zanatskoj pivari. Sem, enterijera, ovde ćete naići i na obučeno osoblje će vam pomoći da izaberete pivo koje vam najviše prija, pošto Dogma ima u ponudi veliki izbor vrlo kvalitetnih kraft piva različitih ukusa.

Dogma brewery polako postaje kultno mesto, u kome se često organizuju koncerti i svirke, namenjeno za prijatan izlazak, zabavu i druženje sa prijateljima u udobnom okruženju, a vi ako želite da budete spontani, slobodno navratite kratko na piće, sigurno ćete se lepo provesti. Dodatno, pivnica nudi i brewery tour, odnosno obilazak proizvodnog pogona sa stručnim vodičem koji će vas sprovesti kroz deo za proizvodnju i upoznati sa celim procesom.

Ture se zakazuju, a više informacija, kontakt podatke i celokupnu ponudu možete pogledati na zvaničnom web sajtu, a objave, fotografije i novosti možete pratiti na Instagram i Facebook nalogu. Mesto je zaista za svaku preporuku, vidi se da se svi zaposleni trude kako bi sve funkcionisalo perfektno. Ali, ne staje se na tome pošto su, sem realizovanih ideja, u planu nove inovativne zamisli imaju za cilj da se posetioci lepo provedu i da se zabava u Beogradu podigne na novi, visok i vrlo kvalitetan novo.