Dogma brewery

0
5/5 - (8 votes)

Dogma brewery

Pivo je važan deo života građana Beograda, a u našem gradu se mogu naći neka od najboljih piva. Zbog ovoga autentične gradske pivnice su sve više na ceni. Možemo slobodno reći da su beogradske pivnice iskusno kombinovale najbolja iskustva iz delova srednje Evrope i sveta. Ovo zato što su stanovnici ovih država su poznati po kulturi ispijanja piva.

A kada se ono pomeša sa našim lokalnim receptima, ambijentima i običajima. Tako su se dobili prostori koji podsećaju na slične “zapadne”, ali sa primesama naše kulture. Mi smo se potrudili da obiđemo znalajne pivnice beogradske. U mnoštvu odličnih piva i autentičnih mesta u ponudi, otkrili smo u živopisnom delu Beograda jednu od najboljih pivnica u gradu.

Dogma brewery je autentična pivnica smeštena na Čukarici u delu Stare šećerane, preko puta Ade Ciganlije. Izbor ovog nekadašnjeg giganta i zgrada koji su proglašeni za spomenik kulture se savršeno poklopio sa idejom uređenja prostora.

Spoljašnji deo je uređen tako da se uz zidove od stare opeke nalaze stolovi. Tu je i nekoliko starih bačvi koje su iskorišćene za stajanje, a sve u hladu koji pravi velika krošnja drveta i nekoliko suncobrana. Prostor dodatno oplemenjuje zelenilo koje okružuje baštu.

Unutrašnjost, odnosno Dogma Tap Room je, takođe, inspirisana nekadašnjim industrijskim pogonima sa izuzetno visokim prostorom. Pri vrhu se mogu videti cevi velikih prečnika i slični elementi od lima. Zidovi su uzrađeni od stare neobrađene opeke, a bočno je postavljen dugačak šank koji je ukusno uklopljen. Šank zajedno sa stolovima, stolicama i ostalim delovima od drveta daju potrebnu toplinu ovoj divnoj zanatskoj pivari. Dok naručujete ze njim ili sedite unutra, možete kroz vrata gledati kako se odvija proces proizvodnje. 

Sem enterijera, ovde ćete naići i na obučeno osoblje će vam pomoći da izaberete pivo koje vam najviše prija. Ovo je bitno pošto Dogma ima u ponudi veliki izbor vrlo kvalitetnih kraft piva različitih ukusa. Sve ovo će doprinet atmosferi za prijatan izlazak, zabavu i druženje sa prijateljima u udobnom okruženju. Dogma brewery takođe polako postaje kultno mesto, u kome se često organizuju koncerti i svirke.  Ako želite da budete spontani, slobodno navratite kratko na piće, sigurno ćete se lepo provesti.

Dodatno, pivnica nudi i brewery tour, odnosno obilazak proizvodnog pogona sa stručnim vodičem. Sprovešće vas kroz deo za proizvodnju i upoznati sa celim procesom. Ture se zakazuju, a više informacija, kontakt podatke i celokupnu ponudu možete pogledati na zvaničnom web sajtu. Objave, fotografije i novosti možete pratiti na Instagram i Facebook nalogu.

Mesto je zaista za svaku preporuku, vidi se da se svi zaposleni trude kako bi sve funkcionisalo perfektno. Ali, ne staje se na tome pošto su, sem realizovanih ideja, u planu nove inovativne zamisli. One imaju za cilj da se posetioci lepo provedu i da se zabava u Beogradu podigne na novi, visok i vrlo kvalitetan novo.

Šta posetiti u blizini…

Prelep detalj sa jezera - Ada Safari

Ada Safari

Oko najvećeg dela jezera postoji staza, pa ljubitelji prirode mogu uživati po svakom godišnjem dobu u lepotama rezervata. Po jezeru klize najraznovrsnije vrste patki, a mogu se videti i prelepi beli labudi.

Izletišta Beograda - Vožnja fijakerom kroz Topčiderski park

Topčider

Jedno od najsređenijih i najlepših izletišta Beograda. Park je pun lepo sređenih šarenog cveća, zelenih površina i šetališta. Sve ovo je okruženo gustom šumom što je idealno za lep odmor u prirodi.

Jesen u Košutnjaku

Košutnjak

Kada zamislite odmor u prirodi, svakako pomislite na jedno od najposećenijih izletišta u okolini Beograda – Košutnjak. Ime je najverovatnije dobila po velikom broju košuta koji su nekada nastanjivale ovaj deo grada.