Vinarija Pantić

0

Na obroncima planine Kosmaj, koja je puna lepih izletišta u blizini Beograda, ali i gde se nalaze čuvene vinarije Beograda, nalazi se vinarija porodice Pantić, jedna od najlepših porodičnih vinarija u gradu. U ovom neodoljivom kraju je dosta razvijen vinski turizam, nalazi se i poznati put vina, pa je prisustvo jednog lepog vinskog gazdinstva sa originalnim ukusima pravi dodir sa prirodom. Vinarija je nastala iz namere da se stara porodična, ali i lokalna tradicija, uzgoja vinove loze i proizvodnje vina očuva i unapredi.

Prvi čokoti novih vinograda su podignuti i trenutno prostiru se na površini od oko 5 hektara sa zastupljenim sortama Merlot, Chardonnay, Cabernet Franc, Manzoni, pri čemu se od 2015. godine posebna pažnja poklanja autohtonim sortama Tamjanika i Prokupac koje će u budućnosti zauzimati više prostora. Trenutno se u ponudi nalazi veliki izbor vina koja ljubiteljima odlicno upotpunjuju  razne vrste hrane. Bez obzira da li ste ljubitelj salata ili morskih plodova i mediteranske hrane ili pak pikantnih jela od ribe, dimljenog lososa u vinariji Pantić možete naći odgovarajuća vina koji će se savršeno stopiti sa vašim izborom hrane. Isto važi i za ljubitelje malo teže hrane, odnosno specijaliteta od divljači, tamnih mesa, jakih sireva ili testenina, pasta i pica, za koje možete pronaći prelepa vina uglavnom od sorti Merlot i Caberne. Ukoliko niste sigurni u izbor ljubazni domaćini će vam posvetiti punu pažnju kako biste izabrali vina koja će vama najviše prijati.

Vinarije u Beogradu, kao što je vinarija Pantić su pravo osveženje za turizam u Srbiji. Poseta ovoj vinariji može biti namenska, onda kada želite natenane provesti prijatne trenutke u svetu vina, a može biti i u prolazu ako ste odmor planirali na okolnim lokacijama koje vam predstavljamo. U kombinaciji sa izletima, vikendima, odmor za dvoje ili pravi višednevni odmor sa porodicom ili prijateljima predstavlja jedno novo iskustvo koje svakako treba doživeti. Ova šarmantna porodična vinarija se nalazi u selu Rajkovac, na ulazu u Mladenovac, kada se dolazi sa auto puta Beograd-Niš, a u blizini se nalaze brojna izletišta u Srbiji kao što su Markovačko i Rabrovačko jezero, planina Kosmaj, crkve, manastiri, stare kuće i hanovi, vodenice potočare i ostala lepa mesta u blizini.

Više informacija o vinariji, posetama i svemu što vas interesuje možete pogledati na web sajtu ili Facebook stranici vinarije Pantić.