Riblji restoran Vodenica

0
5/5 - (5 votes)

Riblji restoran Vodenica

Kada poželite da malo razbistrite glavu i udaljite se od svakodnevnice, predlažemo vam odlazak do reke. Šetnja šetalištem od Beton hale ka marini Dorćol, koje sa jedne strane ima Beogradsku tvrđavu, dok sa druge strane protiče reka Sava će sigurno prijati bez obzira na godišnje doba. U blizini je i ušće gde se Sava uliva u Dunav, pa je ovaj potez uvek pravi izbor za mini odmor u prirodi. Ako poželite da malo sednete i odmorite ovde ima dosta klupa, ali se nalaze i splavovi i poznati beogradski restorani gde možete svratiti kako biste se okrepili.

Jedan od najlepših ribljih restorana u gradu se nalazi upravo na ovom šetalištu u nivou kule Nebojša, a u pitanju je poznati riblji restoran Vodenica gde mnogi kada imaju slobodno vreme provode relaksirajuće popodne ili lep vikend u Beogradu. Restoran poseduje lepu baštu koja se nalazi na obali gde se nalaze drvene klupe koje od sunca brane suncobrani, a sa reke duva prijatan vetrić tako da će predah sigurno biti ugodan. Splav restoran sa salom i malom terasom ka reci se nalazi na objektu koji je na reci više od tri decenije, tako da je vremenom stekao priličan ugled i reputaciju. Enterijer je prijatan i topao, a mogu se videti i stare hrastove grede koje su preuzete sa stare moravske vodenice i iskorišćene prilikom gradnje restorana, pa je zbog ove činjenice splav restoran dobio ime Vodenica. Pogled na reku i Veliko ratno ostrvo čini ovom mesto idealnim za piće, ručak i odmor za dvoje, poslovne ili porodične ručkove i večere. A oni obično započinju nekim predjelom kao što su pršut, sir ili kulen, nastavljaju se ukusnom alaskom ribljom čorbom da bi se završili glavnim jelom. Kad se stigne do njega obično se nastavlja ribljim specijalitetima koji se spremaju na ćumur. To su jela od rečne ribe kao što su smuđ, dimljena pastrmka, som deverika ili morski specijaliteti tipa brancin, orada, ali i lignje, dagnje, hobotnica, kozice i škampi. Za slučaj da želite da umesto ribe nastavite sa nacionalnim jelima kuhinja splav restorana Vodenica ima spremna jela sa roštilja poput ćevapa, domaćih kobasica, pljeskavica, bifteka ili piletine. Od pića ovde se najbolje slažu bela i crna vina, ali postoji i dobar izbor kvalitetnih rakija i piva, kao i bezalkoholnih pića. Za dezert možete uzeti krempite, neki kolač ili suve šljive punjene orasima u sosu od crvenog vina. Kako bi poseta ribljem restoranu bio doživljaj za pamćenje, ovde često uživo sviraju sremski tamburaši pa je često vrlo veselo, a pesma odzvanja rekom do dugo u noć.

U blizini se nalazi parking za automobile, ali on često zna da bude pun, pa imajte ovo u vidu. Riblji restoran je jedan od organizatora poznate i  posećene manifestacije Fish fest koja se na ovom prostoru redovno održava sa ciljem da promoviše ljubav prema rekama, ribljim specijalitetima i ostalim čarima i užicima ovih naših lepota prirode. Za više informacija, fotografija i rezervacije posetite sajt splav restorana, a objave možete pratiti na društvenim mrežama, odnosno Facebook i Instagram stranama restorana Vodenica.

Šta posetiti u blizini…

Reka Sava - pogled na Savu sa Kalemegdana

Reka Sava

Pravi poznavaoci reke bi rekli da je reka Sava potpuno drugačija od Dunava. Ali će svi reći i da je pravo uživanje provoditi vreme na dve dve reke u Beogradu.

Crkve Beograda - Crkva Svete Petke

Crkva Svete Petke

Crkva je podignuta uz čudotvorni izvor sa kapelom koja je ličila na zemunicu, jer se do nje silazilo niz stepenice. 

Dunavski kej - pogled na Dunav sa ovog prelepog šetališta

Dunavski kej

Ovo je jedno od omiljenih mesta gde Beograđani vole da dolaze čim grane prvo sunce pa do kasnih jesenjih dana.