Restoran Staro ognjište

0

Ponekad dobijemo želju da izađemo napolje sa porodicom ili prijateljima i pronađemo neko lepo mesto koje se nalazi u zelenilu, a da opet nije daleko od centra. Potreba da se malo opustimo, prošetamo, a posle svratimo na neko od toplih mesto kakva restorani Beograda nude širom grada. Šetališta poput Savskog keja i Lazaro Kardenas na Novom Beogradu oko Bloka 45 pored kojih mirno i tiho protiče reka Sava su idealna lokacija za sve koji žele da provedu mini odmor u Beogradu, a da se ne pomuče mnogo oko organizacije.

Posle ovako okrepljujućeg vremena pored reke obično krenemo u potragu o informaciji koji beogradski restorani se nalaze u neposrednoj blizini, a da imaju tradiciju, opuštenu i tihu atmosferu i dobru hranu i piće. Odličnu reputaciju u ovom delu grada ima čuveni restoran Staro ognjište koji je poznat po domaćinskoj i tradicionalnoj atmosferi koja će vas osvojiti odmah po dolasku. Ulaz koji je vrlo reprezentativan, ima plave stubove koje osvetljavaju dve rustične svetiljke okružuje bujno zelenilo i velika otvorena drvena vrata koja vam pokazuju da ste dobrodošli. Iza ulaza možete videti baštu, kapaciteta oko 80 mesta, koja je urađena od prirodnih materijala kao što su kamen, opeka i drvo i u kojoj je pravi merak sedenje i uživanje u lepom danu i veselom društvu. Ovome posebno doprinosi žubor vode koji dopire iz fontane koja dodatno donosi osećaj svežine i prijatnosti. Tu je i velika kočija koja se uklapa u kompletan ugostiteljski koncept koji je ovde primenjen. Ulaz u salu restorana je preko kamene staze koju osvetljavaju stubići, a sam enterijer restorana ima sve tradicionalne elemente koji postižu pun efekat kod svakoga ko poseti ovaj divan restoran. Dominira drvo, interesantna je njegova upotreba za  pod i trske koja daje posebnu toplinu, ali i opeke i kamena od koga je građen i veliki kamin koji svoju funkciju pokazuje po hladnijem vremenu kada doprinosi čarobonoj atmosferi. Odlično uklopljen je i šank, uredno raspoređeni stolovi i ostali detalji raspoređeni po unutrašnjosti daju utisak da se ovde vodi računa o tome da sve bude perfektno.

Jelovnik prati kompletan ambijent pa dominiraju srpski nacionalni specijaliteti od Užičke komplet lepinje, raznih omleta i gibanica za doručak, zatim hladnih i toplih predjela gde možete probati Pirotsku peglanu kobasicu, pršut, kulen, čvarke, pihtije i razne vrste sireva i kajmaka, pohovane sireve, paprike i kačkavalj, a postoji i lep izbor domaćih supa i čorbi. Specijaliteti sa roštilja poput ćevapa, ražnjića, vešalica su nezaobilazni, a zanimljivo je probati kobasicu od mangulice. Od specijaliteta kuće možete probati razne ukusne bifteke, dimljeni svinjski vrat, dimljena svinjska i špic rebra, a u ponudi su i juneći gulaš, kolenica u kiselom kupusu i prava srpska sarma. Teleće pečenje ispod sača je stvar koja se preporučuje, a možete naručiti i veći broj jela od ćurećeg i pilećeg mesa, kao i specijalitete od ribe. Uz sve ovo imate i veliki zbor salata za osveženje, priloga i soseva kako biste mogli potpuno da uživate u jednom obilnom obroku. Što se tiče karte pića u njoj se nalazi veliki izbor kvalitetnih vina, piva, rakija, ali i toplih napitaka, a slaganje hrane i pića vam ovde neće predstavljati problem pošto vam za sve stoji na raspolaganju uslužno i ljubazno osoblje. A da sve bude na najvišem nivou, u restoranu su se pobrinuli da dodatno zabave goste, pa tako svako veče svoj muzički program izvode tamburaši “Staro Ognjište“ koji će vas uz starogradske hitove, ali i poznate pesme i melodije lepo razgaliti, pa ćete prilikom polaska sigurno imati osmeh na licu.  Imajući u vidu navedeni pristup i kompletan doživljaj možemo reći da je restoran Staro ognjište vrlo prisutan, ali će i jako uticati na će biti etno turizam u Beogradu i njegov dalji rast i razvoj.

Restoran ima svoj parking, pa o tome ne morate brinuti. Više fotografija, informacija o restoranu, načinu rezervisanja mesta i radnom vremenu, možete pronaći na web sajtu, Instagram i Facebook stranicama restorana Staro ognjište.