Restoran Kafanica

0
4.7/5 - (11 votes)

Etno restoran Kafanica

Obilazak poznatih izletišta Beograda može biti pravi način da organizujete lep, okrepljujući odmor u prirodi. Jedno od najatraktivnijih lokacija u gradu koja pruža izvrsnu mikroklimu tokom cele godine je područje Topčidera i Košutnjaka. Ukoliko se odlučite da provedete deo dana u ovom predivnom području svakako nećete pogrešiti. Posle zanimljivog vremena provedenog u prirodi okruženi zelenilom, trebalo bi sa porodicom ili prijateljima nastavite da uživate u danu koji je pred vama. Rešenje mogu biti brojni beogradski restorani u okolini. Ovde će se potruditi da vas lepo ugoste i dodatno ulepšaju dan.

Jedno od najpoznatijih mesta na Košutnjaku, čuveno po svojoj kvalitetnoj usluzi i prijatnom ambijentu za predah je restoran Kafanica. U srcu Košutnjaka je i vrlo pristupačan, ima svoj parking, ali i dosta mesta za automobile u okolini.

Već pri ulasku u Kafanicu primetićete baštu koja ima raznobojne stolice i stolove koji se nalaze u velikom hladu. Pomalo neočekivano pojavljuje se izgled pravog seoskog domaćinstva sa kokicama i petlićem koji kukuriče između stolova. Kameni zidići sa drvenom ogradom odeljuju ovaj miran kutak od brze svakodnevice i delimično vas vraća u neka pomalo zaboravljena vremena. Rasuti su stari predmeti poput drvenih kola, pletenih korpi, metalnih bokala i šerpi, fenjera, čuturica. Crno-beli televizor prekriven ručno heklanim miljeom i mnogi drugi predmeti pomalo zaboravljene narodne radinosti su svuda oko vas.

Unutrašnjost je urađena u sličnom stilu, uglavnom od drvenih elemenata, sa bubnjarom koja se loži po hladnijem vremenu. Utisak je da je podjednako blagotvorno ovde provesti vreme bez obzira na deo dana ili godišnje doba. Ambijent će vas pripremiti tako da kad dobijete jelovnik nećete biti iznenađeni domaćim tradicionalnim specijalitetima.

Od onih koji se služe za doručak tu su gibanice, proje, kačamak, omlet. Zatim predjela kao što su pršuta, slanina, sudžuk, sirevi, kajmak, čvarci, pihtije, pečene paprike. Sledi veliki izbor čorbi i jela sa roštilja, ali i jela koja se služe u zavisnosti od sezone. Leti su na meniju punjene paprike i tikvice, jagnjeće i sarmice od zelja, grilovano povrće. Zimi su popularne sarme, podvarak i svinjska butkica svinjska rebra. Tokom cele godine su u ponudi izuzetno ukusno teleće i jagnjeće pečenje ispod sača. Preporučuju se specijaliteti Kafanice kao što su rebra na kajmaku, biftek na žaru, užički prebranac. Tu su i specijaliteti sa roštilja teleći i svinjski file, teleći kotlet i jagnjeći but na žaru, lovačke i teleće kobasice.

Sredom i petkom postoji riblji meni koji sadrži riblju čorbu, marinirani krap ili smuđ spremljen na smederevski način. U ponudi je i dečji meni, a od dezerata izdvajaju se slatke domaće pite, tufahije, knedle sa šljivama i orasnice.

Karta pića sadrži veliki izbor vrhunskih vina, rakija iz manastira Kovilj, piva i ostalih alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Posle ovako obilnog i ukusnog obroka zalivenog odgovarajućim pićem pravi užitak je muzika uživo. Uz muzičke etno spletove se možete opustiti petkom i subotom uveče. Tipično srpska lokalna atmosfera će vas sigurno navesti da se oslobodite svih briga i razmišljanja i da se prepustite lepim osećanjima kako biste se malo posvetili sebi.

Restorani Beograda u „Kafanici“ imaju pravog predstavnika profesionalnog ugostiteljstva, pa ga i mi preporučujemo. Više informacija, kontakt podatke i fotografije možete pronaći na zvaničnom web sajtu, YouTube kanalu, Facebook i Instagram profilima restorana.

Šta posetiti u blizini…

Jesen u Košutnjaku

Košutnjak

Kada zamislite odmor u prirodi, svakako pomislite na jedno od najposećenijih izletišta u okolini Beograda – Košutnjak. Ime je najverovatnije dobila po velikom broju košuta koji su nekada nastanjivale ovaj deo grada.

Prelep detalj sa jezera - Ada Safari

Ada Safari

Oko najvećeg dela jezera postoji staza, pa ljubitelji prirode mogu uživati po svakom godišnjem dobu u lepotama rezervata. Po jezeru klize najraznovrsnije vrste patki, a mogu se videti i prelepi beli labudi.

Prijatna šetnja po parku na Banovom brdu

Park Banovo brdo

Park Banovo brdo nalazi se skoro na pola puta između Ade Ciganlije i Košutnjaka. Zahvata površinu oko 11 hektara i osmišljen je kao jedna moderna površina našeg grada puna zelenila.