Restoran „Izvor sjajnih ukusa“

0

Detaljnijim istraživanjem Beograda i okoline dolazi se do saznanja da postoje mnogi prelepi delovi grada koji su, sem za komšije iz okolnih mesta, za ostale ljude uglavnom nepoznati. Bilo da su u pitanju izletišta u prirodi, značajne istorijske i kulturne znamenitosti, spomenici, dinamične kafane, prelepi restorani Beograda ili zabavni klubovi na otvorenom koje bi trebalo posetiti kako bi se izašlo iz zone komfora, mesta na kojima ćete se osećati prijatno je zasita mnogo. Jedan od lepših delova Beograda koji je zbog svoje udaljenosti pomalo zapostavljen, a koji ima sve uslove da postane značajna tačka za turizam u Srbiji i Beogradu i njihov dalji razvitak je Lazarevac.

Upravo ovde se nalazi jedan atraktivan restoran koji bismo preporučili za posetu, ukoliko su Lazarevac i okolna lepa mesta razlog vašeg dolaska u Kolubarski okrug. To je restoran „Izvor sjajnih ukusa“ koji se nalazi u mesto Šopić. Odmah po dolasku ćete primetiti da je u pitanju prava mala oaza u očaravajućem okruženju. Zelenilo, uredno negovane staze i travnate površine, kao i raznobojno cveće koje okružuju jedno malo jezerce vas mogu iznenaditi, ali je upravo to cilj upoznavanja grada i njegovih skrivenih lepota. Jezerce nije veliko, ima kameno dno, oko njega je izraslo nekoliko drveća koji pravi hlad, a ponekad se ovde mogu zabaciti i štapovi za pecanje i podići noge kako biste potpuno prepustili uživanju. Pored jezerceta se nalazi natkrivena bašta restorana koja je na dva polu nivoa i na kojima su raspoređeni stolovi i stolice. Unutrašnjost nivoa je opremljena i dizajnirana tako da prati lepotu spoljašnjeg dela restorana. Tavanica, stolovi i stolice su od drveta, zidovi od opeke, a zelenilo i cveće oplemenjuje unutrašnjost prostor kako bi bio podjednako privlačan kao i dvorišni deo. Od specijaliteta se ističu domaći proizvodi kao što su kozji sir i mleko, jaja od prepelica, povrće iz sopstvene bašte, ali na meniju su i uobičajena jela kao što su pice, buregeri, toplo pečenje, a od pića kvalitetna vina i piva, kao i veliki izbor bezalkoholnih pića i dezerata.

Poseta ovom divnom restoranu vas sigurno nećete učiniti ravnodušnim, tako da je samo ova činjenica vredna preporuke. Za više informacija, fotografija i kontakt podatke, možete posetiti Facebook i Instagram stranice, blog i sajt restorana „Izvor sjajnih ukusa“.