Restoran Đukić – Stara pruga

0
Oceni članak

Restoran Đukić – Stara pruga

Kada dođe vreme za odmor i opuštanje od obaveza, mnogi od nas se odlučuju za odlazak u prirodu i izletišta oko Beograda. Ako se odlučite za neko mirno mesto u Obrenovcu gde reka Kolubara vijuga pre nego što se preda Savi, verovatno ćete poželeti i da se raspitate da li postoje neki dobri stari beogradski restorani sa kvalitetnom ulugom.

Na vašu sreću restoran Đukić, koji je jedan od sinonima za ugostiteljski turizam u Beogradu i Obrenovcu, ima svoje objekte na više lokacija u gradu. Uspešno poslovanje ima tradiciju dugu preko 25 godina. Restoran Stara pruga se nalazi na adresi Kralja Aleksandra I 50, a za goste je obezbeđen besplatan parking. Pre nego što počnete da se divite lepoti prostora, dočekaće vas vrlo ljubazno osoblje.

Prostor restorana, sa oko 80 mesta, predstavlja prijatnu kombinaciju savremenog enterijera koji je uspešno uklopljen sa rustičnim detaljima. U istom stilu je nameštena i lepa bašta u kojoj se nalaze drveni stolovi pod nastrešnicom, dok se oko vas širi miris raznobojno cveće i prostrana travnata površina u čijem delu se nalazi igralište za najmlađe sa velikim brojem rekvizita, a prostor se može iskoristiti i za organizovanje dečjih rođendana. Ambijent restorana prati i kuhinja, pa vam je na raspolaganju ogroman izbor ukusnih tradicionalnih specijaliteta domaće kuhinje pripremljenih na jedan moderan način. Tako na primer možete naručiti grilovan kozji sir sa suvim šljivama i dalmatinskim pršutom ili zapečena ćuretina u pršuti sa mlincima. Meso koje se koristi u restoranu je isključivo iz domaće proizvodnje čije poreklo se kontroliše. A na meniju su ukusne supe, čorbe, potaži, jela sa roštilja, gotova jela, riblji specijaliteti, obrok salate, juneći stekovi. Za sve veći broj ljubitelja italijanske kuhinje u ponudi su pice i paste, a sve ovo prati bogata karta pića i ukusne domaće poslastice.

Ovo je pravo mesto za posetu koje možemo preporučiti koje će vam sigurno ulepšati dobro isplaniran vikend u Beogradu. Smešten je u mirnom delu grada, tako da su u blizini popularna beogradska izletišta, a ukoliko se odlučite na višednevni boravak u Obrenovcu, domaćini ističu da vrše dostavu hrane na kućnu adresu i pružanje usluge keteringa. Treba naglasiti da restoran Đukić ima i drugu lokaciju u centru Obrenovca u koju takođe možete svratiti.

Za više informacija, fotografija i rezervacije možete posetiti web sajt, a objave možete pratiti na Facebook i Instagram nalozima restorana Đukić.