Restoran Bajka

0

Dok obilazite izletišta u Srbiji, posebno u Lazarevcu i okolini gde reka Kolubara vijuga kroz ravničarsko-brdske pejzaže iz bajke, verovatno ćete poželeti da se malo odmorite i svratite u neki prijatan restoran gde ćete moći na najbolji način da privodite kraju jedan lep dan u Beogradu.

U ovim divnim predelima beogradski restorani imaju jednog od najreprezentativnijih predstavnika koji su ugostiteljski portali i restorani sa pravom svrstali u vrh srpskog ugostiteljstva. U pitanju je restoran Bajka koji je počeo da radi kao kafić, da bi posle nekog vremena prerastao u poznatu piceriju i konačno dobio današnji izgled koji služi na ponos Lazarevcu i Beogradu. Sa samog ulaza koji je upečatljiv i original, ulazite u jedan drugi svet gde vas dočekuje ljubazno osoblje, a autentičan ambijent doprinosi odmah da se ovde osećate kao kod kuće. Meni je za ozbiljnu preporuku, pošto ovde možete naručiti predjela u kome se ističe pršuta, domaći kajmak i proja, zatim ukusna jela sa roštilja koja sem vešalica, ražnjića, ćevapčića i pljeskavica uključuju i nemačke i meksičke kobasice. Tu su i specijaliteti kuće kao što su bifteci u najrazličitijim sosovima, a uključuju i vrsna jela od ćuretine, piletine i teletine. Između najukusnijih zalogaja dolaze raznovrsne salate i tople domaće lepinje iz furune i italijanski štapići. Za ljubitelje ribe i plodova mora ovde možete naručiti i brancina, oradu, lososa, pastrmku i lignje. Pošto je restoran jedno vreme bio picerija, domaćini sa ponosom ističu poznata italijanska jela picu, špagete i paste. Kao i drugi restorani Beograda koji drže do kvaliteta vinska karta je posebna priča i sadrži vina iz najpoznatijih srpskih vinarija, uključujući vina sa Hilandara.

Bilo da je u pitanju odmor za dvoje, obrok sa porodicom ili prijateljima ovaj restoran vam preporučujemo kao jedan od najboljih u ovom regionu. Kao i divni predeli u kojima se nalazi ovaj restoran je jako popularan u kraju i kao takav vrlo posećen, pa iako ima velik broj mesta u ponudi, najbolje je nazvati i proveriti da li ima slobodnih mesta. Više informacija, fotografije, kompletan meni, adresu i kontakt podatke možete videti na zvaničnom sajtu, a objave i novosti možete pratiti na Facebook i Instagram nalozima restorana Bajka.