Restoran Bajka

0
5/5 - (10 votes)

Restoran Bajka

Dok obilazite izletišta u Srbiji, posebno u Lazarevcu i okolini gde reka Kolubara vijuga kroz ravničarsko-brdske videćete pejzaže iz bajke. Verovatno ćete poželeti da se malo odmorite i svratite u neki prijatan restoran gde ćete moći na najbolji način da privodite kraju jedan lep dan u Beogradu. U ovim divnim predelima beogradski restorani imaju jednog od najreprezentativnijih predstavnika. U pitanju je restoran Bajka koji su ugostiteljski portali i restorani sa pravom svrstali u vrh srpskog ugostiteljstva.

Restoran je počeo da radi kao kafić, da bi posle nekog vremena prerastao u poznatu piceriju. Konačno dobio današnji izgled koji služi na ponos Lazarevcu i Beogradu. Sa samog ulaza koji je upečatljiv i original, ulazite u jedan drugi svet gde vas dočekuje ljubazno osoblje. Autentičan ambijent doprinosi odmah da se ovde osećate kao kod kuće.

Meni je za ozbiljnu preporuku, pošto ovde možete naručiti predjela u kome se ističe pršuta, domaći kajmak i proja. Slede ukusna jela sa roštilja koja sem vešalica, ražnjića, ćevapčića i pljeskavica uključuju i nemačke i meksičke kobasice. Tu su i specijaliteti kuće kao što su bifteci u najrazličitijim sosovima, a uključuju i vrsna jela od ćuretine, piletine i teletine. Između najukusnijih zalogaja dolaze raznovrsne salate i tople domaće lepinje iz furune i italijanski štapići.

Za ljubitelje ribe i plodova mora ovde možete naručiti i brancina, oradu, lososa, pastrmku i lignje. Pošto je restoran jedno vreme bio picerija, domaćini sa ponosom ističu poznata italijanska jela picu, špagete i paste. Kao i drugi restorani Beograda koji drže do kvaliteta vinska karta je posebna priča i sadrži vina iz najpoznatijih srpskih vinarija, uključujući vina sa Hilandara. Popularan je i doručak, koji može biti iz menija ili na principu švedskog stola.

Bilo da je u pitanju odmor za dvoje, obrok sa porodicom ili prijateljima ovaj restoran vam preporučujemo kao jedan od najboljih u ovom regionu. Kao i divni predeli u kojima se nalazi ovaj restoran je jako popularan u kraju i kao takav vrlo posećen, pa iako ima velik broj mesta u ponudi, najbolje je nazvati i proveriti da li ima slobodnih mesta.

Više informacija, fotografije, kompletan meni, adresu i kontakt podatke možete videti na zvaničnom sajtu, a objave i novosti možete pratiti na Facebook i Instagram nalozima restorana Bajka.

Šta posetiti u blizini…

Aqua park Vidik ima hote, restoran, bazene i posetioci uživaju u svakom delu kompleksa

Aqua park Vidik

Sam kompleks je smešten na uzvišenju, što objašnjava termin Vidik u nazivu akva parka, odakle se pruže prelep pogled ka Lazarevcu.

Divna izletišta u blizini Beograda jezero Očaga

Jezero Očaga

Oko celog jezera nalazi se staza za šetnju, a u delu koji se nalazi na suncu tokom toplih dana nalazi se šljunkovita plaža.

Vinarija Zorča - vinograd

Vinarija Zorča

Ukoliko želite da otkrijete nove horizonte, svratite do vinarije Zorča, čiji vinograd se prostire na površini od skoro 2 hektara.