Etno krčma Didara

0
5/5 - (14 votes)

Didara etno restoran

Beograd je kulinarski grad evropske klase. Međutim, ono što se često zanemaruje su sjajne opcije dostupne u područjima van centra grada pogodne za radni dan, vikend ili praznike. Sjajni restorani postoje u predgrađima i oni koji žive u blizini tih mesta verovatno mogu potvrditi njihovu izuzetnost. Zato razmišljajte van granica centra grada i krenite u ukusnu avanturu. Zemun je prostor gde se nalaze čuveni restorani i koji je pogodan kao izbor za kvalitetno provedeno vreme i jednodnevni izlet. Jedna od najbolje čuvanih tajni severo-zapadnog dela Beograda je ova prigušena etno krčma Didara inspirisana željom da se sačuva sećanje na jednu baku i dobra stara vremena. Verujemo da zbog ove odlične zemunske kafane vredi proći kroz grad i doći na Altinu.

Ako volite tradicionalne restorane i ležernu atmosferu, etno restoran Didara je parvo mesto za vas. Krčma puna rustičnog šarma kojim odiše na svakom koraku. Zidovi ograđene baste u delu krčme do puta su od drveta sa okačenim starim predmetima, lepim vinima. Unutrašnji deo ima nekoliko stolova sa sličnim ambijentom, a postoji i nekoliko stolova na galeriji, što sve doprinosi skladnoj atmosferi.

Ovde ćete lako moći da se opustite sa porodicom i prijateljima. Prepuštajući se razgovoru uz relaksirajuću muziku u pozadini, možete preći preko jelovnika. A tu vas očekuju domaći specijaliteti vredni pominjanja. Postoji veliki broj jela koja se mogu izabrati za doručak, pa je i ovo način na koji možete započeti dan. Tu su hladna, topla predjela, supe i čorbe tako da ne morate da brinete, možete lepo da se zagrejete. Možete iskorititi priliku pa probati neku od dobrih domaćih rakija, neko lepo vino ili pogledati kartu pića i odabrati neko drugo piće koje vam više prija. Kafana Didara i za glavno jelo ima u ponudi zaista veliki izbor izuzetno kvalitetnih i ukusnih specijaliteta. Možete birati od jela po porudžbini, preko ribe, jela sa roštilja, pica, bifteka, ramsteka…

Često je ovde prisutna muzika uživo koja dodatno oraspoloži goste, pa računajte na to da ćete možda ostati i duže nego što ste planirali. Više informacija i fotografija, kontakt telefon možete naći na zvaničnom sajtu ili na društvenim mrežama, odnosno Instagram i Facebook stranama etno restorana Didara.

Šta posetiti u blizini…

Kengur Resort sa barom i ležaljakam je pravo mesto za mini odmor u Beogradu

Kengur Resort

Jedno od poznatih mesta koja u svom sastavu ima otvorene bazene, restoran, igraonicu za decu, ali i mesto za prenoćište.

Reka Dunav je mesto za jedriličarstvo i brojne druge vodene sportove

Reka Dunav

Ljubitelji reke mogu uvek naći mesto za odmor pošto Dunav stvarno obiluje mestima koja se mogu posetiti.

Gardoš kula je deo starog jezgra Zemuna.

Kula Gardoš

Gardoš se izdiže iznad desne obale Dunava i prirodni je vidikovac na kome izleti dobijaju novu dimenziju.