Akva park Hollywoodland

0
4.1/5 - (17 votes)

Akva park Hollywoodland

Tokom toplih dana mesta za izlete u Beogradu ima na sve strane. Izletišta kao što su jezera, park šume, pakovi, plaže, bazeni na svakom koraku. Na obodu Beograda su manje gužve nego u izletištima po centru. Pa tako, jedno od lepših mesta mesta za lep vikend u Beogradu je akva park Hollywoodland. On se nalazi na Ledinama u Surčinu.

Otvoreni deo akva parka ima veliki centralni bazen u obliku slova H. Tu su tri manja tobogana i dva sa većom visinom. Bazen za decu, kao i atraktivan sistem za zabavu namenjen deci su takođe vrlo zanimljivi. Možete naći sve što vam je potrebno kako biste se lepo proveli i zabavili. Tu su bazeni, tobogani, ležaljke, muzika i restoran. Zatim, veliki broj lepo raspoloženih ljudi se nalaze svuda oko vas koji svoju pozitivnu energiju prenose na vas.

A onda sa dolaskom jeseni, pogotovu zime, sve se umiri i utihne, čak je potrebno potruditi se kako bi se pronašlo mesto za vikend odmor. Po hladnim danima je mnogo teže naći izletišta u okolini Beograda koja bi odgovorila osnovnim zahtevima za zabavu. Međutim, ukoliko se tokom hladnijih dana ponovo uputite ka opštini Surčin, ovo je mesto gde možete otići i uživati sa svojom porodicom ili prijateljima tokom cele godine.

U Hollywoodlandu bazeni postaju vodene igraonice za decu čak i po nahladnijem vremenu. Tu se nalazi bazen dimenzija 10 x 25 m , bazen za decu, hidro-masažni bazen, tobogani tako da se ovde možete jako lepo provesti. U ponudi su i relaks centar (sauna, slana soba, tursko kupatilo, tepidarijumi), usluge profesionalnog masera i restoran sa odličnim menijem. Lepa je ideja da najmlađi ovde proslave i svoj rođendan.

Takođe, fitness centri u Beogradu su bogatiji za još jednu lokaciju koja je dostupna posetiocima po svim godišnjim dobima. Posebna atrakcija je đakuzi kada na samom vrhu zgrade. Odavde se može uživati u prelepom pogledu na polja Srema ili pak u pogledu na uzletanje ili sletanje aviona.

Ako se odlučite da svoju posetu produžite u vikend ili višednevni odmor nećete imati problem sa pronalaženjem smeštaja. Otvaranjem akva parka Hollywoodland hoteli u Beogradu su bogatiji za 70 savremeno opremljenih soba koje su vam stalno na raspolaganju. Ovim smeštajnim kapacitetima, ali i kompletno sportsko-rekreativnom i zabavnom komponentom parka i turizam u Beogradu postaje znatno atraktivniji za posetioce Beograda i Srbije. Ponudu, kompletan cenovnik i kontakt informacije možete pronaći na zvaničnom sajtu, Instagram i Facebook nalozima akva parka.

Šta posetiti u blizini…

Muzej vazduhoplovstva Surčin

Muzej vazduhopovstva

Celokupna građevina ima unikatnu arhitekturu koja se svrstava u epohalna dostignuća posleratnog jugoslovenskog građevinskog stvaralaštva, pa je proglašena za spomenik kulture. Muzej sadrži veliki broj eksponata uglavnom u obliku aviona, helikoptera, motora, radara, raketa.

Bojcinska suma u Surcinu

Bojčinska šuma

Bojčinska je vrlo popularno i jedno od najposećenijih izletišta oko Beograda. Kroz šumu, koja zauzima prostor od 672 hektara, prolazi više neuređenih staza, ali postoje i trim i biciklističke staze. Pravo uživanje na čistom vazduhu, bez obzira na godišnje doba.

Kulturno-istorijski spomenici Surcina

Manastir Fenek

Manastir Fenek nalazi se u selu Jakovo na teritoriji opštine Surčin, odnosno na teritoriji Beograda, ali spada u grupu fruškogorskih manastira i ubraja u njih zboz svoje istorijske povezanosti. Manastir je posvećen svetoj mučenici Paraskevi, a sagrađen je u XV veku u duhu srednjovekovne arhitekture.