Zornića kuća

0
5/5 - (11 votes)

Etno restoran Zornića kuća

Kada se nađete u Barajevu, u kraju koji ima dosta zelenila, prelepe prirode, zelenih pašnjaka do kojih se pružaju obronci Kosmaja, ali i veliki broj spomenika, crkava, kulturno-istorijskog blaga i divnih izletišta u blizini Beograda pretpostavljamo da ćete poželeti da nađete neki lep restoran, a onda možda i da napravite mini odmor i potražite udoban smeštaj.

U tom slučaju vam preporučujemo nadaleko poznat etno restoran Zornića kuća, koji se nalazi u mestu Baćevac. Staro seosko domaćinstvo su umešni vlasici pretvorili u pravi ugostiteljsko-turistički biser sa prelepim amvijentom na obodu grada na koji je turizam u Beogradu veoma ponosan. Naglasili bi da su rezervacije obavezne, tako da izbegavajte da se uputite direktno bez najave. Domaćinstvo rad tokom cele godine, a restoran koji se nalazi u staroj kući je otvoren tokom cele godine. Bašta, u rustičnom stilu, je dostupna posetiocima tokom lepih dana. U ponudi su domaći, narodni specijaliteti kuće, čorbe, kuvana jela, sa roštilja, jela ispod sača, ali i riba. Tu su i domaći ajvari, paprike u pavlaci, salate, pogače i pite pečene ispod sača od kojih će vam poći voda na usta. Sir, kajmak, kobasice i kulen stižu iz svih delova Srbije, a sa Kosmaja i tartufi koji se koriste za pravljenje glamuroznih sosova. Tu su i ukusne torte, kolači, baklave, urmašice, krempite i ostali slatkiši. Karta pića ke impresivna, na desetine raznih ukusa domaćih rakija, veliki izbor vina će zadovoljiti i najprobirljivije goste, a domaća kafa se servira na tradicionalan način, u fildžanu sa ratlukom iz bakarne džezve.

Kako bi poseta bila i prava zabava u Beogradu, tu su i mini zoo vrt koji ima više vrsta domaćih životinja, kao što su konji, koze, živina, poniji itd. Životinje se slobodno šetaju tako da je moguć direktni kontakt dece sa životinjama. Tu su i teren za mali fudbal, streličarstvo, teren za bič-volej, malu školu jahanja, ljuljašku.

Ako tražite kvalitetno prenoćište u Beogradu tu je i kampiralište koje ima u ponudi tuševe, toalete, svlačionice i česme sa terenom za odbojku, ali i konak koji u ponudi ima trpezariju, tri dvokrevetne, osam bračnih i jedna duplex soba više kategorije Jedna soba je prilagođena individualinim licima. Kreveti su opremljeni posteljinom od kvalitetnog damasta, a postoji I podno grejanje. Konak ima recepciju, a sobe su imaju  kupatilo sa tuš kabinom, TV besplatan WI-FI. Treba napomenuti da Zornića kuća poseduje i konferencijsku salu za 25 osoba, koja omogućava seminare, obuke i prezentacije, kao i parking sa oko 20 mesta.

Na ovom prelepom domaćinstvu na visokom mestu se nalazi i kultura u Beogradu, čemu dodatno pogoduje autentičan ambijent. Ovde se često održavaju književne večeri, folklorna društva zaigraju, a kolekcija od preko 100 ćilima dostupna posetiocima. Oni su često rašireni po travnatim površinama kompleksa, a gosti mogu leškariti na njima. Takođe, domaćinstvo sadrži veliki broj starih rukotvorina i predmeta što sve zajedno stvara jednu predivnu sliku o jednom pravom soskom domaćinstvu koje daje mogućnost posetiocima da se sa setom prisete lepih i spokojnih dana na selu i bezbrižnog detinjstva.

Više o domaćinstvu, kontaktu i lokaciji možete saznati na sajtu Zornića kuće, kao i na Facebook, Instargram stranicama i YouTube kanalu.