Ribnjak Peca

0
5/5 - (3 votes)

Planina Kosmaj ima u svom podnožju nekoliko lepih jezera koja su prava atrakcija za pecanje, lov na divljač ali i odmor u prirodi. Predeo bogat vodama i zelenilom je pravo mesto i za rekreativni turizam, kao i za lov i ribolov. Lepi topli, sunčani dani provedeni u ovom privlačnom delu Srbije ostaju dugo u sećanju, pa bi za obilazak ovih lepota trebalo koristiti svaki slobodan trenutak.

Baš u blizini Markovačkog jezera, jednog od najlepših jezera u Srbiji nalazi se ribnjak Peca, namenjen uživanju sportskim ribolovcima. Priroda Beograda je u ovom kraju skoro savršena, a ribnjak se odlično uklapa u blago zatalasani reljef povremeno ispunjen lugovima i šumskim pojasevima. Mnogi ribolovci vole da ovde, udobno smešteni u svojim stolicama, uz cvrkut ptica, čekaju zoru i novi dan koji obećava bogat ulov. U ovom prelepom kruženju nalazi se ribnjak, veličine oko 2 hektara, jedan od najlepših i najuređenijih ribnjaka u Beogradu. Poribljen je uglavnom šaranom i amurom, a uspešni ribolovci se hvale trofejima mase između 5 i 15 kilograma. Ovo je moguće pošto se ribnjak redovno poribljava.

Iako prirodne obale jezera i ribnjaka predstavljaju izazov za ribolovce, mnogi pecaroši ipak vole ravne prilaze vodi, pokošeno rastinje odnosno uređene ribnjake koji poseduju osnovnu infrastrukturu. Ribnjak poseduje betonske ivice i blago kamenit ulaz u vodu tako da se vidi da je bezbednosti posetioca poklanjana izuzetna pažnja. Ribolov Beograda je raznovrsniji, a ponuda daleko bogatija dok postoje entuzijasti koji su spremni da naprave ovako divna mesta i dopuste drugim zaljubljenicima u prirodu da uživaju.

Ribnjaci se uglavnom nalaze na obodu grada, gde ima dovoljno prostora za veće vodene površine, opasane uređenim stazama. Ribnjak Peca se ne izdvaja od ostalih, ali ne treba da vas brine prenoćište u Beogradu, odnosno ovom delu Mladenovca, pošto se može povoljno naći na više mesta. U blizini možete pronaći i druga zanimljiva mesta u Mladenovcu i Sopotu kojima možete upotpuniti boravak u ovom straktivnom delu grada.

Za više informacija, fotografija i kontakt posetite zvaničan sajt (pecamladenovac.com) i Facebook stranicu ribnjaka Peca.