Restoran Tipico

0
Oceni članak

Dok se šetate uskim ulicama u podnožju brda Gardoš i obilazite divne ambijentalne celine koje čine vredni spomenici kulture i lepote Zemuna, verovatno ćete poželeti da napravite mini odmor i opustite se u nekom od restorana u ovom delu grada. Verovatno će vam i zapasti za oko lep objekat koji se nalazi odmah na kaldrmi ulice koja vodi od Gardoša ka Dunavu.

Restoran Tipico se nalazi na adresi Njegoševa 51 i predstavlja jedan od najatraktivnijih restorana u ovom delu Zemuna, iz koga se vidi reka Dunav koja daje poseban šarm celom prostoru. Natkrivena kamena bašta okružena cvetnim aranžmanima koja će činiti boravak u restoranu prijatnim se nalazi uz ulicu. Enterijer restorana je savremeno dizajniran, a čine ga uglavnom elementi od drveta i kamena koji daju posebnu atmosferu unutrašnjosti. Restoran je klimatizovan, diskretno osvetljen kako bi ukupan utisan bio jako opuštajući i diskretan.

Na meniju su ukusna italijanska jela predivno aranžirana koja se potpuno uklapaju u okolni ambijent čineći odabir ovog restorana za izlazak pravim izborom. Pa tako možete uživati u Frittatama (italijanska verzija španske tortilje čija je osnova omlet, a dodaci mogu biti raznovrsni), sendvičima, supama, Focacciama (tanki hleb sa maslinovim uljem i začinima), raznim salatama, picama, pastama, lazanjama, rižotu, domaćim testeninama, ali i u poslasticama kao što su torte i Focaccia sa nutelom, plazmom, bananama ili višnjama. Od bezalkoholnih pića u ponudi su sokovi i vode, a od alkoholnih velik izbor piva, ali i belih, crvenih vina i rozea.

Ovde ćete moći da uživate u zaista ukusnoj kuhinji, osoblje je vrlo ljubazno, a cene su pristupačne, pa vam preporučujemo ovaj lepi italijanski restoran. Više informacija i kontakt  podatke možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici restorana Tipico.