Restoran Stara Carinarnica

0
Oceni članak

Tražeći neki maštovit način da provedete lep dan u Beogradu često ćete dolaziti na ideju da se prošetate starim delom Zemuna i prostorom oko Zemunskog keja gde reka Dunav mirno protiče. Tu ćete pored mnoštva kulturno-istorijskih spomenika naći dosta mesta za sport, zabavu i opuštanje. A ukoliko poželite da predahnete verovatno ćete poželeti da pronađete neki dobar restoran u ovom kraju koji ima specifičnu atmosferu. Kada se traže najbolji restorani u Beogradu vrlo često ćete naići na mesto koji mnogi preporučuju, a koji ćemo i mi predložiti.

U pitanju je jedan od najboljih tradicionalnih restorana u kojima možete da se nasladite autentičnim jelima koja se tope u ustima, a koji su pravljeni po receptima koji odražavaju atmosferu grada. To je restoran Stara Carinirnica, koja se nalazi se u okviru zaštićene prostorno-ambijentalne celine Staro jezgro Zemuna. Postoji razlog zbog koga, kada se traže dobri beogradski restorani, Stara Carinarnice neprestano pojavljuje kao jedan od najbolje ocenjenih restorana u gradu. Meni nudi mnogo izbora, što znači da ćete biti oduševljeni izborom. Sastoji se od tradicionalnih srpskih jela, koja su dopunjena svežim ribljim specijalitetima. Ugodnom ambijentu pravi ukras je ljubazno osoblje koje pruža odličnu uslugu kako bi vaš izlazak bio za pamćenje. Uživajte u izvrsnim srpskim jelima sa lokalnim pivom i domaćim vinom u ovoj prelepoj zgradi iz ranog XVIII veka koja je izgrađena u stilu klasicizma, gde posetiocima odmah posle kaldrmisane ulice pored Dunava upada u oči divan eksterijer i enterijer u kome dominiraju opeka sa ukusno postavljenim drvenim gredama i detaljima od prelepog kovanog gvožđa.

U bogatom meniju se ističu od hladnih i toplih predjela sveže pršute, ukusne salate, pečurke na žaru. Rečna riba je za svaku pohvalu, a možete birati porcije šarana, smuđa, soma ili pastrmke, a tu sui  morske vrste poput brancina, gofa, hobotnice, lignje, gambori, školjke i škampi. Ljubitelji odrezaka će uživati u ramsteku, bifteku, srnećim medaljonima ili ćurećim, svinjskim ili pilećim fileima. Tu su i gotova jela poput ribljeg ili srnećeg paprikaša, kao i goveđi gulaš ili teletine sa povrćem, al ii jela sa roštilja kao ćevapi, vešalice, ražnjići, teleći kotlet ili jagnjeći čop. Ukoliko vam ovo nije dovoljno postoji mogućnost naručivanja jela po porudžbini kao što su njeguški file, svinjski medaljoni, Leskovačka mućkalica, Karađorđeva ili Pariska šnicla, ćuretina na žaru sa mlincima. Mogu se naručiti i špagete, razne salate, a od dezerata na meniju su orasnice, palačinke, krempite sladoledi i mnoge druge poslastice. Kao što ste mogli naslutiti ovo sve ćete moći zaliti ogromnim izborom rakija, viskija i burbona, kao i pivima i vinima, koje se služi i na čašu, a koja su vrhunskog kvaliteta. Da sve bude podređeno gostima i njihovom užitku, i kako bi se na najbolji način prezentovao duh starog Zemuna, često će biti prisutna muzika da vam “na uvce” odsvira par starogradskih hitova koji će vam razgaliti dušu .

Sve nabrojano je sasvim dovoljno da obilazak Stare Carinirnice stavite u svoju “to do” listu, a treba imati u vidu, da prilikom obilaska ovog i ostalih objekata u ovom delu Zemuna parking može predstavljati izazov pa se naoružajte strpljenjem. Ostale informacije koje vas mogu interesovati možete naći na zvaničnom web sajtu restorana, a fotografije, Novosti i objave na Instagram i Facebook stranicama restorana.