Restoran Šaran

0
5/5 - (4 votes)

Kako se bliži slobodno popodne ili vikend koji želimo da provedemo u nekom prijatnom okruženju sa porodicom i prijateljima, sve više počinjemo da razmišljamo o tome koji su najbolji restorani u Beogradu u kojima ćemo se osećati prijatno i prepustiti se uživanju. Kao jedno od najlepših mesta na kome ćete pronaći dosta inspirativnih ugostiteljskih objekata visoko rangiranih u Beogradu, jeste Zemun. Najveći broj mesta za zabavu i izlazak, kao što su kafići, barovi, restorani i kafane u Zemunu nalazi se uz Zemunski kej gde reka Dunav protiče, kao i obližnjim uličicama koje odavde idu ka centru Zemuna. Upravo u ovom divnom ambijentu, na zemunskoj kaldrmi već više od 100 godina stoji poznati riblji restoran Šaran koji je već dugo jako bitan za turizam Beograda. Sem čarobnog okruženja, i sama kuća u kojoj je restoran svojom prelepom arhitekturom poziva posetioce da udobno smeste i prepuste uživanju. Bašta restorana koja ima prelep pogled na Dunav i unutrašnjost su napravljeni sa stilom, ukrašeni raznobojnim cvećem što doprinosi dostupnosti restorana gostima tokom cele godine. Prelepa natkrivena bašta koja ima savremene elemente se odlično uklopila u tradacionalan stil koji neguje restoran.

Ono po čemu je dugo poznata, da je to postala tradicija je vrlo ukusna riblja čorba. Ali nije jedino jelo na meniju zbog koga se gastronomi oduševljavaju. Tu su kvalitetna hladna predjela koja uključuju odlične sireve, pršutu, masline, karpaća kao i topla predjela koji uključuju pomenutu riblju čorbu i riblji paprikaš. Treba spomenuti specijalitete kuće od rečne i morske ribe, ali i jednostavno spremljene cele sveže rečne ili morske ribe. Ukoliko niste raspoloženi za ribu, u ponudi su jela od piletine, bifteci, veliki izbor salata. Slatkiši poput baklava, tiramisua, čokoladne torte ili emaričke pite sa višnjama su rezervisane za kraj obroka, kada se možete počastiti toplim napitcima poput kapućina, nes kafe ili velikog izbora čajeva. U karti pića su i točene domaće rakije izvrsnog kvaliteta, veliki izbor piva i žestokog pića, kao i bezalkoholni napici. Kako bi sve podigli na još viši nivo uz vrhunsko jelo, piće i uslugu, restoranom svako veće odzvanjaju zvuci tamburaških orkestara koji atmosferu dovode do nivoa na kome se zaboravlja na sve druge, već se posvećujete trenutku u kome ništa, sem uživanja u životu, nije važno.

Radno vreme je od utorka do nedelje od 12 časova do 1 ujutro, a ponedeljkom ne radi. Ostale informacije o lokaciji, rezervacijama i ostalim podacima koji vas mogu interesovati možete dobiti na sajtu restorana, a fotografije i najave možete pratiti na Instagram i Facebook stranama.