Restoran Sač

0
5/5 - (5 votes)

Dok obilazite Zemun i njegovo staro jezgro grada bićete oduševljeni ambijentom i atmosferom koja izgleda da se decenijama mnije promenila. Ukoliko želite da predahnete i potražite mesto za zabavu ili izlazak u istom stilu tu su brojni restorani i kafane u Zemunu koji imaju veliki značaj za turizam Beograda i njegov razvoj. Pošto su brojni restorani Beograda pored Dunava i na Zemunski kej često prepuni možete se povući ka srcu Zemuna i tamo potražiti neko lepo i atraktivno mesto uklopljeno u ambijent starog grada.

Upravo ovde u spletu starih i uskih ulica se nalazi čuveni restoran Sač u koji se mnogi gosti često i rado vraćaju. Kada se traže najbolji restorani u Beogradu, očekuje se prijatna atmosfera, ljubazno osoblje, divan ambijent, ukusna i stručno spremljena hrana na koje se u Saču obraća posebna pažnja. Po lepom vremenu restoran ima prijatnu baštu, po kojoj su raspoređeni stolovi i stolice, a ugodnu mikroklimu prave suncobrani i okolno zelenilo. Unutrašnjost je potpuno prelepa, a podovi i niski pregradni zidovi su od opeke, grede drvene, dok sup o zidovima okačena umetnička dela tako da ćete odmah shvatiti da restoran “ima dušu”. U ovakvom okruženju, izuzetno ljubazni konobari koji će vam drugarski pomoći u izboru jela će nagovestiti da ima nešto i “za gušu” pošto je meni bogat, a sastoji se od predjela poput pršute, kajmaka, sjeničkog sira, čvaraka, urnebesa, čorbi, pa preko jela sa roštilja poput  ražnjića, rebaraca, pletenica, kobasica i ćevapa, nacionalnih specijaliteta poput Karađorđeve, ćuretine u mlincima, jagnjećih pikljva, bifteka do teletine, jagnjetine, kolenice ispod sača I dimljenih butkica. Tu su iprava srpska domaća jela poput prebranca, mućkalica, podvarka, ali i posnih jela poput sarmica, rižota sa pečurkama ili file dimljene manastirske pastrmke. Od pića postoji veliki izbor kvalitetnih rakija, piva, vina, sokova i žestokih pića. Predivno je i pravilo kuće da se pita sa višnjama i jabukama, orasnice i slične poslastice služe na račun kuće, što je gest koji se sreće samo u restoranima koji žele da ugode svojim gostima da bi se što prijatnije osećali. Sredom, četvrtkom, petkom i subotom ovde sviraju tamburaši veselu starogradsku muziku, a stvoriće dodatan ugođaj, tako da ćete dugo pamtiti lep, nenametljiv provod.

Restoran Sač se nalazi na adresi Rabina Alkalaja 5, ukoliko dolazite sopstvenim automobilom parking je javni na ulici, a više informacija, kontakt za rezervacije možete dobiti na Facebook stranici, a fotografije možete pogledati na Instagram profilu.