Restoran Regata

0
5/5 - (8 votes)

U prelepoj prirodi na obroncima planine Kosmaj nalazi se restoran Restoran Regata. Smešten je  na obali Markovačkog jezera, jednog od najlepših jezera u blizini Beograda. Ovo je pravi primer kako organizovati prirodu u službi odmora i uživanja. Kompleks se sastoji od centralno postavljenog restorana sa prelepom prostranom terasom koja ima pogled na jedno od najdivnijih jezera u Beogradu. U restoranu se možete opustiti i uživati u ukusnim specijalitetima. Ljubazno osoblje će se maksimalno potruditi da vam izađe u susret kako bi se lepo odmorili. Ukoliko vam terasa nije po volji, imate i nekoliko stolova postavljenh na travnatnom delu ispod raskošnih krošnji koje daju veliki hlad. Tu, kao i ostali lepi beogradski restorani i Restoran Regata može da se podiči mirom i tišinom, koji pored jezera na obodu markovačkih šuma imaju poseban šarm.

Posle ručka predah možete napraviti na obali jezera. Obično je poseta kupališta u popodnevnim satima, kada je sunce najprijatnije, nešto što ostaje dugo u sećanju, pogotovu zbog boja koje u tim trenucima prioda oslikava u jezeru. A ako vam se sve ovo bude jako svidelo i opije vas planinski vazduh tu je i nekoliko apartmana u kojima možete prenoćiti. Klimatizovani apartmani na sprat sa dovoljno kreveta, a nalaze se blizu centra Beograda su stvari koje su tražene, a koje su vam ovde dostupne po vrlo pristupačnoj ceni.

Restoran Regata možete posetiti dok obilazite izletišta u blizini Beograda koja se nalaze u ovom kraju Mladenovca, a koja treba svakako treba pogledati kada ste ste u ovom kraju Šumadije i kada vam je potreban vikend odmor. Do restorana možete stići putem od Mladenovca ka Topoli, odnosno Aranđelovcu, gde ćete na otprilike sedmom kilometru skrenuti desno i putem ka Crkvinama i spomeniku Despotu Stefanu Lazareviću posle jednog kilometra skrenuti levo na parking restorana Regata.

Pošto su restorani Beograda važni, ne samo za jelo i piće, već i za okupljenje gde se možete uz prijatelje i porodicu opustiti, družiti i uživati u lepim trenucima, navodimo Restoran Regata kao jedno od lokacija koje svakako treba obići, a samim tim i ceo ovaj prelepi kraj staviti na listu za detaljnije upoznavanje.