Restoran Milošev konak

0
5/5 - (3 votes)

Restoran Milošev konak

Topčider je oduvek bio jedno od najomiljenijih mesta za izlet i mini odmor u Beogradu. Velike površine pod šumom i prostrane travnate površine, značajan broj kulturno-istorijskih spomenika i beogradski restorani privlače svakog dana posetioce u velikom broju. Dolazak ovde mnogi koriste kako bi se prošetali, opustli i uživajli u lepoti koja ih okružuje. A kako bi sve bilo idealno, u srcu parka se nalazi čuveni restoran sa dugom tradicijom koji pruža vrhunsku uslugu.

Milošev konak je ugostio ogroman broj posetilaca i tako stekao odličnu reputaciju tokom godina da se sa pravom svrstava u kategoriju najbolji restorani u Beogradu. Ono što odmah po dolasku raduje mnoge je prostrana natkrivena bašta koja se nalazi u hladu koji pravi mali lug koji je izrastao oko nje. Iako je okružena travom, cvećem i drvećem, bašta je dodatno oplemenjena i dekorisana ukrasnim biljkama i cvećem, a centralno se nalazi i fontana, kako bi se gosti osećali još prijatnije.

Pored bašte je izgrađena igraonica za decu u kojoj se najmlađi, ukoliko su nestrpljivi ili željni igre, ovde mogu zabaviti. Enterijer je ostao tradicionalno dizajniran gde su upadljive kombinacije čistih belih zidova i drvenih elemenata različitih oblika, a glamurozni lusteri doprinose gracioznosti restorana.

Jelovnik je oduvek bio bogat i raspolagao sa velikim brojem domaćih i internacionalnih specijaliteta. Ovde se služi tradacionalan doručak koji obično obuhvata razne vrste omleta, sendviča ili uštipke, zatim hladna i topla predjela gde se ističu ukusne pršute, kuleni, sir, kajamak, supe i čorbe, taljatele ili pečurke na žaru. U ponudi su i jela po porudžbini poput Topčiderske šnicle, Miloševe mućkalice, Karađorđeve šnicle, bifteci, ramsteci, rolovani svinjski file, teleći kotlet, kao i nezaobilazna jela sa roštilja kao što su vešalice, ćevapi, kobasice, pljeskavice, ali i specijalitet kuće Miloševa sablja. Ljubitelji pečenja bi trebalo da znaju da mogu poručiti i jagnjeće i praseće pečenje sa ražnja ali i jagnjeće i teleće pečenje ispod sača.

U jelovniku se nalaze i specijaliteti od ribe, a za sva nabrojana ukusna jela postoji i veliki izbor priloga i salata kako biste zaista uživali. Ukoliko uživate u slaganju hrane i pića na raspolaganju vam je i veliki izbor odličnih vina i drugih alkoholnih i bezalkoholnih pića, a ako imate potrebu za savetom ili imate neku nedoumicu ljubazno i uslužno osoblje vam je uvek na raspolaganju. Posle ručka ili večere možete naručiti tulumbe domaće baklave, palačinke ili sladoled da se zasladite.

A u večernjim časovima ovde prijatnoj i toploj atmosferi doprinose tamburaši koji uvek naprave dobro raspoloženje, veseli gosti pevaju sa muziko do kasno i dok zvucu muzike odjekuju Topčiderom jasno je da je ovde dobra zabava u Beogradu osigurana. Beograd zaista nema puno restorana koji imaju ovako dobru kombinaciju prelepog restorana sa dugogodišnjom odličnom uslugom koji se nalazi u fenomenalnom okruženju, pa Milošev konak toplo preporučujemo za posetu.

U unutrašnjosti se nalaze dve sale i Miloševa soba, koje se mogu iskoristiti za porodična slavlja, ali i seminare, prezentacije ili treninge, a restoran poseduje veliki parking sa oko 100 parking mesta. Ukoliko želite da vidite više fotografija, rezervišete mesto ili dobijete dodatne informacije o organizaciji nekog događaja možete posetiti sajt, Instagram ili Facebook stranice restorana Milošev konak.

Šta posetiti u blizini…

Izletišta Beograda - Vožnja fijakerom kroz Topčiderski park

Topčider

Jedno od najsređenijih i najlepših izletišta Beograda. Park je pun lepo sređenih šarenog cveća, zelenih površina i šetališta. Sve ovo je okruženo gustom šumom što je idealno za lep odmor u prirodi.

Jesen u Košutnjaku

Košutnjak

Kada zamislite odmor u prirodi, svakako pomislite na jedno od najposećenijih izletišta u okolini Beograda – Košutnjak. Ime je najverovatnije dobila po velikom broju košuta koji su nekada nastanjivale ovaj deo grada.

Jezera Beograd - Topčider

Jezera u Topčiderskom parku

U Topčideru su tri veštačka jezera koja ulepšavaju ovo skoro savršeno mesto. Ovakva jezerca ostali parkovi Beograda trenutno nemaju, a koja bi im pomogle da budu daleko atraktivniji.